Creditcards vergelijken

Visa: in 2020 helft transacties via mobiele telefoon

Visa verwacht dat in 2020 de helft van alle transacties via de mobiele telefoon zullen gaan. Het gaat dan om bedragen onder 25 euro die je heel snel kunt afrekenen zonder pincode te hoeven gebruiken. Om te betalen moet je een bankpas of mobiele telefoon bij de betaalterminal houden om de transactie uit te voeren. Dit werkt net zo als het in en uitchecken via de ov-chip kaart.

Visa: Nederland is klaar voor Mobiel betalen

Landenmanager Daniel van Delft is positief over de kansen van mobiel betalen in Nederland. Vorig jaar verdrievoudigde het aantal contactloze transacties en meer dan 60 pilot projecten zijn inmiddels al aangekondigd in Europa.
Contactloos betalen gebeurt via de mobiele telefoon of een via pas of creditcard die dat ondersteund. Op dit moment bieden de bankpassen van SNS Bank de mogelijkheid om de service V.Pay contactloos te betalen.

MasterCard: 1.000 betaalplekken bij NS stations

MasterCard lanceert samen met de NS maar liefst 1.000 betaalpunten voor het contactloos betalen in een groot aantal stations. Al in april 2014 moet het mogelijk zijn om bijvoorbeeld een broodje contactloos te kunnen betalen bij een broodjeszaak op het station. Hierdoor zal het betalen veel sneller kunnen wat het makkelijker maakt voor reizigers om snel iets te kopen op een NS-station. De snelle lancering volgt na een succesvolle pilot op Leiden Centraal.

Rol bank neemt af

Landenmanager Daniel van Delft verwacht ook dat banken minder belangrijk worden als contactloos betalen doorbreekt. Nu worden vrijwel alle transacties via een bank verwerkt. In de toekomst zullen meer bedrijven niet langer gebruikmaken van banken voor het verwerken van transacties. Je kunt hierbij denken aan de winkeliers die rechtstreeks samenwerken met Visa maar ook aan betaaloplossingen die gekoppeld zijn aan je mobiele telefoon via bijvoorbeeld een Google Account of Paypal Account.

Bronnen:
ns.nl
beurs.nl