creditcardvergelijking.nl
HomeBlog Xapo Lanceert de Eerste Bitcoin Creditcard

 Xapo lanceert de eerste Bitcoin Creditcardxapo
Het kon niet uitblijven, de eerste bitcoin creditcard is op de markt gekomen, genaamd Xapo. Bitcoin lijkt als fenomeen een revolutie in betaalystemen teweeg te brengen. Of de huidige crypto munten in de huidige vorm over 10 jaar nog bestaan is onzeker, maar de principes achter Bitcoin zullen zeker een blijvende impact hebben.

alles over de Bitcoin creditcard

Met de Xapo MasterCard kun je jouw eigen bitcoins gebruiken om overal te kunnen betalen waar MasterCard creditcards worden geaccpeteerd. De Xapo creditcard is de verbindende schakel tussen jouw bitcoin wallet en het MasterCard netwerk. Xapo is dan ook vooral een opslag en wallet dienst voor Bitcoins. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om tijdelijk creditcardnummers aan te maken die gebuikt kunnen worden voor betalingen op het mastercard-netwerk. Voor 15 dollar kun je een fysieke pas kopen, waardoor je ook in winkels met Xapo creditcard kan betalen.
De toekomst vna Bitcoin hangt vooral af van de diensten die rondom de cryptomunt worden gemaakt. Ook de Xapo is zo'n dienst. Per transacties moet Xapo wel onderhouden worden tegen 2 a 3 % commissie. Dergelijke kosten zijn flink, zeker gezien het feit dat banken meestal ook 2% koersopslag hanteren bij wisselkoersen.

De bitcoin creditcard versus de prepaid creditcard

Feitelijk is de bitcoin creditcard een speciaal soort prepaid creditcard. Je moet eerst altijd geld storten in je wallet voordat je kunt betalen. Er is dus geen sprake van krediet, doordat je betalingen pas aan het einde van de maand hoeft te betalen.

Bronnen:
Xapo creditcard
Techcrunch.com
Gigaom.com