Creditcards vergelijken

Zeven vakantietips voor de slimme creditcardgebruiker

Een degelijke creditcard draagt bij aan een probleemloze vakantie. Maar je moet de kaart ook slim gebruiken.

Met deze zeven tips benut je dit wereldwijd welkome betaalmiddel nog beter.

Tip 1
Stort er voor je vertrek extra geld op. Zo vergroot je simpel de bestedingslimiet van de kaart. Overschrijven kost niets bij normale creditcards.

Tip 2
Ga je met de auto, check dan vooraf bij welke tolpoortjes je met de creditcard kunt betalen. Daar hoef je minder lang in de rij te staan.

Tip 3
Buiten eurolanden krijg je soms de vraag of het te betalen bedrag moet worden aangegeven in euro’s. Dat lijkt vriendelijk, maar kost je uiteindelijk fors meer. Met nee beantwoorden dus!

Tip 4
Neem alleen in noodgevallen contant geld op met de creditcard. Cash pinnen is namelijk duur, waar je ook bent.

Heb je echter een kaart van ICS met een positief saldo, dan zijn de opnamekosten aanzienlijk lager. Ook dit is een reden om vooraf geld over te schrijven naar de creditcard.

Tip 5
Koop ook je souvenirs met de creditcard. Mocht je koffer worden gestolen en dat dure beeldje zit erin, dan wordt het vergoed. Mits je een creditcard met aankoopverzekering hebt en de diefstal meldt.

Tip 6:
Ga je ver op reis, neem dan een extra creditcard mee van een ander betaalmerk. Mocht je ergens niet kunnen afrekenen met Mastercard of American Express, dan kan het misschien wel met Visa.

Tip 7
Volg je uitgaven op reis met de app van de creditcard. Zo heb je steeds goed zicht op je limiet. En je weet ook wat je vakantie kost!

Houd tot slot rekening met een levertijd van ruim 2 weken als je een nieuwe creditcard gaat aanvragen.

(door Ton Hermans, Creditcardvergelijking, 5 juli 2017 - laatst bijgewerkt juni 2020)