Geschiedenis van de creditcard

Creditcards vergelijken

De eerste creditcard komt uit in de VS, in de jaren 20 van de vorige eeuw. Aan automobilisten wordt krediet verstrekt zodat ze benzine kunnen betalen.

Er ontstaat in Amerika een behoefte om eenvoudig en tegen krediet te betalen. In 1938 beginnen verschillende bedrijven de creditcards van elkaar te accepteren. De acceptatie van een betaalmiddel bepaalt altijd grotendeels zijn succes.

In 1966 bestaan inmiddels de creditcardorganisaties Visa en Mastercard. Dat zijn nog altijd de belangrijkste spelers, al zijn er sindsdien tal van nieuwe concepten ontwikkeld binnen de creditcardindustrie.

Doorbraak in Nederland

Nog steeds zijn de Verenigde Staten voorloper in nieuwe creditcardproducten. Maar ook in Nederland neemt het gebruik van de creditcard steeds meer toe. In Nederland is Diners Club de eerste creditcardaanbieder. Al in 1957 brengt deze creditcardmaatschappij een kaart uit op de Nederlandse markt.

Aan de diverse aanbiedingen op de homepage van creditcardvergelijking.nl te zien, zijn de banken vandaag de dag steeds meer bezig om de consument een interessant creditcardproduct aan te bieden.

(bron: DNB)

Diners club