Hoe kan ik een creditcard aanvragen?

Creditcards vergelijken

Een creditcard aanvragen gaat het snelst en het makkelijkst online. Dit kun je meteen doen nadat je op creditcardvergelijking.nl een keuze hebt gemaakt.

Als je klikt op aanvragen bij je favoriete creditcard, kom je terecht op een formulier waarop je de benodigde gegevens moet invullen. Je bevindt je op een goed beveiligde webpagina van de uitgevende bank of creditcardmaatschappij.

Voordat je de creditcard krijgt, word je onderworpen aan een kredietcheck.

Heb je geen openstaande schulden bij een organisatie die is aangesloten bij het BKR en beschik je over voldoende inkomen (1.150 euro netto per maand na aftrek van huur of hypotheek is meestal genoeg) dan word je een nieuwe klant van de creditcardaanbieder.

Creditcard komt naar je toe

Is je aanvraag goedgekeurd, dan ontvang je de creditcard per post. Deze moet eerst nog worden bedrukt met je gegevens. De kaart ligt daardoor pas zo'n twee weken na de aanvraag op de deurmat.

Vervolgens moet je de creditcard nog activeren. Het activatieverzoek krijg je ook per brief.

Activeren is een extra beveiliging en gaat meestal online. Dit klusje is simpel en binnen een minuut geklaard. Wat je moet doen, staat uitgelegd in de brief.

Je moet de nieuwe creditcard tot slot ook meteen signeren. Daarna is de creditcard klaar voor gebruik.

Wees wel voorzichtig met het aangaan van leningen met de creditcard. Als je elke maand de rekening van de uitgever volledig voldoet, betaal je nooit rente.

(door Creditcardvergelijking, © 2017)


Enkele interessante webadressen:

Inzien BKR-gegevens
Nibud