Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken

Over deze vergelijking

AAN DEZE PAGINA WORDT NOG GEWERKT!


Betaalkaarten met Maestro kunnen handig zijn voor tijdelijk extra bestedingsruimte.

Sorteer op:
Product
Omschrijving
Score en jaarbijdrage
Revolut Card

Revolut Card

De prepaidcard van het Britse Revolut wordt in Nederland standaard geleverd met Maestro. Je mag echter ook voor Visa kiezen.

ratingImage

1e jaar € 0,-2e jaar € 0,-

» Meer info
Santander Card

Santander Card

Als je bij financieringsmaatschappij Santander een doorlopend krediet afsluit, krijg je daar een Maestro-card bij die aan de lening is gekoppeld.

ratingImage

Jaarlijks € 0,-

» Meer info

Over Maestro-kaarten

Maestro ken je van het blauwrode logo op je pinpas. Wat je met dit betaalmerk afrekent of opneemt, wordt altijd direct van je bankrekening afgeschreven.

Er zijn echter ook andere soorten betaalpasjes die met Maestro zijn uitgerust, maar niet aan je bankrekening zijn gekoppeld. Enkele daarvan vind je in bovenstaand overzicht.

Zijn er ook creditcards met Maestro?

Creditcards met Maestro komen bijna niet voor. Dat is eigenlijk logisch, want met een creditcard betaal je altijd achteraf. Creditcards in Nederland hebben meestal het betaalmerk Visa, Mastercard of American Express.

Maar er zijn Maestro-kaarten die veel op een creditcard lijken. Bijvoorbeeld omdat ze gekoppeld zijn aan een lening of doorlopend krediet. Wat bijna op hetzelfde neerkomt, maar op een iets andere manier werkt.

Een voordeel van zo'n kaart kan zijn dat je er niet apart voor betaalt, zoals voor een echte creditcard.

Hoe werkt zo'n Maestro-card?

Deze betaalkaarten hebben een Maestro-logo en een chip. Je kunt ermee betalen waar Maestro wordt geaccepteerd, dus in vrijwel alle winkels in Nederland.

De pas is echter niet gekoppeld aan je bankrekening maar aan een doorlopend krediet of een aparte IBAN-rekening die bij de kaart hoort.

Bij een kaart die gekoppeld is aan een doorlopend krediet geeft de kredietverlener je de mogelijkheid om je uitgaven gespreid terug te betalen. Over het nog uitstaande saldo ben je rente verschuldigd.

Kan ik zo'n kaart overal gebruiken?

Let op, zo'n kaart is niet wereldwijd te gebruiken zoals Visa of Mastercard.

Maestro wordt als betaalmiddel aanvaard in 34 Europese landen (SEPA), waaronder Nederland.