ABN Amro biedt een relatief goede creditcard met alles erop en eraan voor studenten. Zij moeten wel een studentenrekening hebben bij ABN Amro.

Studenten komen meestal niet in aanmerking voor een gewone creditcard. Maar om online te kunnen bestellen of om te kunnen reizen is er vaak wel een creditcard nodig. ABN Amro heeft daarom deze speciale creditcard, zodat ook studenten de kans krijgen.

Deze creditcard is eigenlijk vrijwel gelijk aan de reguliere ABN Amro-creditcard. Het verschil is een lagere limiet (afhankelijk van je inkomen) en een lagere jaarbijdrage. 

De limiet is 500 euro als je inkomen tussen de 500 en 1.150 euro ligt. Ontvang je maandelijks meer, dan is de kaartlimiet maximaal 2.500 euro. Komt er minder binnen op je betaalrekening, dan kun je de creditcard niet aanvragen.

De kaart wordt uitgegeven door ICS, onderdeel van ABN Amro. ICS is de grootste uitgever van Nederlandse creditcards en staat bekend om een goede service. 

Je kunt goed overzicht houden op de uitgaven met de creditcard en je betaalrekening in de gratis app Grip. Daarmee stel je ook budgetten in per kostenpost.

Speciale voordelen

  • Voor studenten met een ABN Amro-pakket 
  • Degelijke studentencreditcard tegen een goede prijs
  • Aankoopverzekering van 180 dagen
  • Handige app voor budgetteren 

- Onze score: 7,6

Door Redactie Creditcardvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Prijs per jaar€ 13,92
Extra kaart€ 13,92
Bestedingslimiet€ 2.500,- (maximaal)
Wijze van betalenAchteraf
Gespreid betalen mogelijk?Nee
Rente bij gespreid betalen-
Kosten geld opnemen4 %
Wisselkoersopslag2,00 %
Spaarrente0,00 %
UitgeverICS
Leeftijd18 - 30 jaar
BankonafhankelijkNee
Waardering creditcard7,60

» Bezoek website


> Vraag de ABN Amro Studenten MasterCard hier aan