Voordelen en nadelen van Mastercard

Creditcards vergelijken

Twijfel je nog of je voor Mastercard moet kiezen of niet? Hier zie je de belangrijkste voor- en nadelen van dit creditcardbetaalmerk op een rij.

Voordelen Mastercard

- Mastercard is de op één na meest geaccepteerde creditcard. Visa was er eerder, maar inmiddels speelt deze voorsprong eigenlijk geen rol van betekenis meer. In de meeste westerse landen is de acceptatie van Visa en Mastercard nagenoeg hetzelfde.

- Met een bankonafhankelijke Mastercard kun je je bestedingen gespreid terugbetalen. Dit kan met een gewone bankpas niet en ook niet met de creditcards van American Express.

- Je kunt overal geld opnemen waar het Mastercardlogo wordt weergegeven. Wereldwijd zijn er heel erg veel van deze betaalautomaten.

- Je kunt in veel webshops betalen met je Mastercard.

Nadelen Mastercard

- Lenen is duur met een Mastercard. Een doorlopend krediet is vaak voordeliger. Maar daar zit je vaak wel langer aan vast en soms moet je daar ook allerlei verzekeringen bij aanschaffen. Een creditcard heeft deze beperkingen niet. Als je voor een paar maanden extra geld wilt lenen, dan is een Mastercard hiervoor misschien beter geschikt dan een uitgebreide lening.

Creditcardvergelijking)