creditcardvergelijking.nl

 Voordelen en nadelen van MasterCardmastercard logo
Wat zijn belangrijke voor- en nadelen van een MasterCard? Voor wie is een MasterCard de beste keuze? Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste voordelen en nadelen van MasterCard:

Voordelen MasterCard
  • MasterCard is de op één na meest geaccepteerde creditcard. Visa is eerder begonnen, maar inmiddels speelt deze voorsprong eigenlijk geen rol van betekenis meer. In de meeste westerse landen is de acceptatie van Visa en MasterCard nagenoeg hetzelfde.
  • Met een MasterCard kunt u uw betalingen gespreid terugbetalen. Dit kan met een gewone bankpas niet en ook niet met de creditcards van American Express.
  • U kunt overal geld opnemen waar het MasterCard-logo is weergegeven. Wereldwijd zijn er heel erg veel van deze betaalautomaten.
  • U kunt bij veel internetshops betalen met uw MasterCard.

Nadelen MasterCard
  • De MasterCard heeft last van fraude. Dit geldt voor alle creditcards. Momenteel zijn er al steeds meer MasterCards met een chip waardoor de MasterCard bijna net zo veilig is als een gewone bankpas.
  • Lenen is duur met een MasterCard: doorlopend krediet is vaak voordeliger. Maar daar zit u vaak wel langer aan vast en soms moet u daar allerlei verzekeringen bij aanschaffen. Een creditcard heeft deze beperkingen niet. Als u voor een paar maanden extra geld wilt lenen, dan is een MasterCard hiervoor misschien geschikter dan een uitgebreide lening.

Terug naar het MasterCard overzicht