José Mast

Creditcardvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Wil je een gratis bankpas waarmee je overal kunt betalen? Dat kan met de R42 Betaalpas van Openbank. Deze debit-Mastercard werkt als een gewone bankpas. Betalingen worden afgeschreven van het saldo op je Openbank-betaalrekening.

De R42 Betaalpas en bijbehorende betaalrekening hebben geen vaste kosten. Geld opnemen met de pas is in Nederland vijf keer per maand gratis. Betalen in vreemde valuta kost 1,5 procent.

Je kunt deze kosten vermijden door te kiezen voor het travel card plan Travel+. Dit kost €4,99 per maand (*) en je kunt het per maand aan- en uitzetten. Handig als je met vakantie gaat. Met Travel+ pin je ook in het buitenland 5 keer per maand kosteloos.

Bovendien heb je met Travel+ een paar handige verzekeringen voor op reis, met dekkingen voor repatriëring, medische kosten, diefstal van bagage en bagage- en vluchtvertraging.

Je kunt de R42 Betaalpas ontvangen nadat je een Openbank Betaalrekening hebt geopend. Dat kan gewoon via internet. Identificeren gebeurt met een videoverbinding of met een Nederlandse betaalrekening.

Speciale voordelen

  • Gratis debit-Mastercard
  • Geen minimuminkomen vereist
  • Ook voor autohuur en hotelreserveringen
  • Ook geschikt voor op reis (met Travel+)

Beperkingen

  • Betaalrekening bij Openbank is een vereiste
  • Achteraf betalen kan niet

- Onze score: 8,0

Door Redactie Creditcardvergelijking

Belangrijkste kenmerken
(per 1 mei 2024)


Prijs per jaar€ 0,-
Extra kaart€ 0,-
Bestedingslimiet- (afh. van saldo)
Wijze van betalenVooraf
Gespreid betalen mogelijk?Nee
Rente bij gespreid betalen-
Kosten geld opnemen€ 0,- (eerste 5 opnames p.m.)
Wisselkoersopslag1,50 %
Spaarrente0,00 %
UitgeverOpenbank
BankonafhankelijkNee
Waardering creditcard8,00

» Bezoek website


> Vraag de R42 Betaalpas hier aan


Wat moet ik verder weten

Openbank is onderdeel van de Spaanse bank Santander, een van de grootste banken van Europa. Je saldo valt onder het Spaanse depositogarantiestelsel en is beschermd tot 100.000 euro.

tot 31 mei 2024