De Wise Virtual Card is een betaalpas van Wise die alleen online bestaat. Je ziet de pas op je telefoon of laptop. Je kunt er online mee betalen en – als je de kaart koppelt aan een betaalapp – ook in winkels en restaurants.

Deze virtuele kaart kan hetzelfde als een plastic pasje van Wise. Zo kun je meer dan 40 verschillende valuta op de kaart aanhouden en ermee betalen. Zo nodig kun je ook onmiddellijk geld wisselen tegen relatief lage kosten.

Verschil met plastic pasje

Het nummer van de virtuele kaart is anders dan van het plastic pasje. Bovendien kun je de virtuele kaart na iedere betaling ‘bevriezen’. Dat maakt betalen ermee extra veilig.

Je mag drie verschillende virtuele kaarten tegelijkertijd hebben. Zo gebruik je verschillende kaarten voor verschillende uitgaven. Denk aan boodschappen, autokosten en uitgaan.

Om de virtuele kaart te kunnen gebruiken, moet je je eerst aanmelden bij Wise en in de app een fysieke pas aanvragen. Vervolgens kun je geld op je account zetten en direct met de kaart betalen.

Speciale voordelen

  • Geschikt voor Google Pay, Apple Pay, Samsung Pay, Fitbit Pay en Garmin Pay
  • Veiliger dan fysieke kaart
  • Geschikt voor betalen buiten de eurozone
  • Geen kosten voor opladen

Beperkingen

  • Uitgesteld betalen kan niet
  • Borg voor autohuur op de kaart reserveren kan niet
  • Geld opnemen kan alleen bij geldautomaat met contactloze opnamemogelijkheid

Onze score: 8,0

Door Redactie Creditcardvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Prijs per jaar€ 0,-
Wijze van betalenVooraf
Aanschafkosten€ 0,-
Bestedingslimiet- (afh. van saldo)
Oplaadkosten€ 0,-
Inactiviteitskosten€ 0,-
Kosten geld opnemen€ 0,- (eerste € 200 p.m., daarna minimaal 1,75 % )
Wisselkoersopslag0,33 % (verschilt per valutapaar)
Spaarrente0,00 %
UitgeverWise
BankonafhankelijkNee

» Bezoek website


> Vraag de Wise Virtual Card hier aan


Wat moet ik verder weten?

Wise is een Britse instelling voor elektronisch geld. De Europese vestiging is in Brussel. Daarom staat het bedrijf onder toezicht van de Nationale Bank van België.

Omdat Wise geen bank is, kun je geen aanspraak maken op het depositogarantiestelsel als het bedrijf in de betalingsproblemen komt. Toch is je geld veilig bij Wise, omdat het bedrijf geld van klanten gescheiden moet bewaren.