creditcardvergelijking.nl

 Voor wie is een virtuele creditcard geschikt?creditcard

Wat zijn de voordelen van een virtuele creditcard?

Een virtuele kaart is vooral geschikt voor mensen die bang zijn dat ze gehackt worden tijdens hun aankoop met een gewone creditcard. In dat opzicht is een virtuele creditcard een uitkomst, want eenmaal gebruikt is het nummer niet meer geldig. Zodoende loopt u weinig risico.

Een virtuele prepaidcreditcard kan interessant zijn voor mensen die geen recht hebben op een gewone creditcard. Uw inkomen wordt namelijk niet getest. Let wel op, voor sommige kaarten moet u 18 jaar of ouder zijn. U stort simpelweg geld op uw ‘kaart’ via uw bankrekening, daarna kunt u aankopen doen op het internet. U loopt geen risico op schulden. Want geen geld op de kaart betekent geen aankoop.

Virtuele creditcard versus een prepaid creditcard

Vaak is een virtuele creditcard hetzelfde als een prepaidcreditcard. Soms is er echter een verschil. Voor de virtuele creditcard kunt u in principe gebruikmaken van uw gewone creditcard. U koppelt de virtuele kaart aan uw echte kaart, en zodoende kunt u in alle veiligheid aankopen verrichten.

Maar als u niet beschikt over een creditcard, of u wilt deze er niet aan koppelen, dan kunt u kiezen voor een virtuele prepaidcreditcard. Deze kaart kunt u te allen tijde aanvragen, en u betaalt gemakkelijk via iDeal. Een pluspunt van deze kaart is dat u ook geen schulden kunt maken. U stort immers vooraf een bedrag op de kaart.

(Virtuele) Prepaidcreditcard versus een reguliere creditcard

Waarom kiezen voor een prepaid of virtuele creditcard en niet voor een gewone creditcard? Als u geen 100% vertrouwen hebt in de sites waarop u uw aankopen verricht, of als u er niet van houdt om lukraak uw creditcardgegevens rond te verspreiden, dan kunt u voor een virtuele en of prepaidcreditcard kiezen.

Wel zijn hier enkele nadelen aan verbonden. Op het internet werkt de virtuele creditcard feilloos, maar in het dagelijkse leven niet. Hetzelfde geldt voor de prepaidcreditcard. Zo wordt een gewone kaart vrijwel altijd geaccepteerd, voor een gehuurde auto, een hotelkamer et cetera. Maar een prepaidcreditcard kent een limiet, net als de virtuele kaart.

Ook worden prepaid creditcards niet geaccepteerd voor de huur van een auto, en ook niet bij tankstations waar vooraf moet worden betaald. Het is belangrijk om daar op te letten bij de aanschaf van een kaart. Bedenk goed waar u de kaart het meest voor nodig heeft.