Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken

Voor wie is een virtuele creditcard geschikt?

Creditcards vergelijken

Wat zijn de voordelen van een virtuele creditcard?

Een virtuele kaart is vooral geschikt voor mensen die bang zijn dat ze gehackt worden tijdens hun aankoop met een gewone creditcard. In dat opzicht is een virtuele creditcard een uitkomst, want eenmaal gebruikt is het nummer niet meer geldig. Zodoende loop je weinig risico.

Een virtuele prepaidcreditcard kan ook interessant zijn voor mensen die geen recht hebben op een gewone creditcard. Je inkomen wordt namelijk niet getest. Let wel op, voor sommige kaarten moet je 18 jaar of ouder zijn. Je stort simpelweg geld op je ‘kaart’ via je bankrekening, daarna kun je aankopen doen op het internet. Je loopt geen risico op schulden. Want geen geld op de kaart betekent geen aankoop.

Virtuele creditcard versus een prepaid creditcard

Vaak is een virtuele creditcard hetzelfde als een prepaid creditcard. Soms is er echter een verschil. Voor de virtuele creditcard kun je in principe gebruikmaken van je gewone creditcard. Je koppelt de virtuele kaart aan je echte kaart, en zo kun je in alle veiligheid aankopen verrichten.

Maar als je niet beschikt over een creditcard, of je wilt deze er niet aan koppelen, dan kun je kiezen voor een virtuele prepaidcreditcard. Deze kaart kun je te allen tijde aanvragen, en je betaalt gemakkelijk via iDeal. Een pluspunt van deze kaart is dat je ook geen schulden kunt maken. Je stort immers vooraf een bedrag op de kaart.

(Virtuele) Prepaid creditcard versus een reguliere creditcard

Waarom kiezen voor een prepaid of virtuele creditcard en niet voor een gewone creditcard? Als je geen 100% vertrouwen hebt in de sites waarop je aankopen verricht, of als je er niet van houdt om lukraak je creditcardgegevens rond te verspreiden, dan kun je voor een virtuele en/of prepaidcreditcard kiezen.

Wel zijn hier enkele nadelen aan verbonden. Op het internet werkt de virtuele creditcard feilloos, maar in het dagelijkse leven niet. Hetzelfde geldt voor de prepaid creditcard. Zo wordt een gewone kaart vrijwel altijd geaccepteerd, voor een gehuurde auto, een hotelkamer et cetera. Maar een prepaid creditcard kent een limiet, net als de virtuele kaart.

Ook worden prepaid creditcards niet geaccepteerd voor de huur van een auto, en ook niet bij tankstations waar vooraf moet worden betaald. Het is belangrijk om daar op te letten bij de aanschaf van een kaart. Bedenk goed waar je de kaart het meest voor nodig hebt.

(© Creditcardvergelijking)