Wat is beter: Visa of Mastercard?

Creditcards vergelijken

Visa en Mastercard bieden voor kaarthouders grotendeels hetzelfde grote voordeel: overal veilig kunnen betalen. Ze verschillen daarin weinig van elkaar.

American Express, het derde grote creditcardnetwerk, heeft wel veel minder kaartacceptanten. Dat merk richt zich meer op luxe en komt dus ook minder voor.

Visa en Mastercard maken het verschil niet

De voornaamste verschillen tussen creditcards zijn de jaarlijkse houdersbijdrage, de limiet, de klantenservice, de veiligheidsgaranties en extra voordelen zoals verzekeringen en spaarmogelijkheden.

Deze verschillen worden eigenlijk niet echt bepaald door Visa of Mastercard. Visa en Mastercard zijn creditcardnetwerken die alleen een betaalinfrastructuur bieden.

Het verschil tussen creditcards wordt vooral bepaald door de aanbieders: de banken en maatschappijen die de kaarten uitgeven. Bekende creditcardmaatschappijen in Nederland zijn ICS en Qander.

Let op de kaarteigenschappen

De banken en maatschappijen bepalen dus de hoogte van de bestedingslimiet, de prijs en het serviceniveau van elke creditcard. 

Als u een creditcard wilt kiezen, let dan vooral op deze specifieke eigenschappen. Kiezen voor Visa of Mastercard maakt daarbij weinig verschil.

Ook qua leenrente is er geen verschil. Bij de meeste creditcards ligt deze onveranderd hoog op het maximum van 14%.

(© Creditcardvergelijking)