alttext
creditcardvergelijking.nl

Visa en veiligheid

visa logo

Hoe veilig is Visa?

Een Visa-card is relatief veilig! Visa zal in veel gevallen fraude preventief kunnen voorkomen. En bij fraude kunt u vaak uw geld terugkrijgen zolang u bedachtzaam blijft. U kunt fraude op verschillende manieren zo veel mogelijk uitsluiten:

Blokkeer uw creditcard als u de Visa-card bent kwijtgeraakt. U loopt minder risico als u uw pincode niet verliest, daar zult u dus goed op moeten letten. Hoeveel u vergoed krijgt van de schade hangt sterk af van de desbetreffende Visa-creditcardmaatschappij.
Als u op reis gaat is het verstandig om de telefoonnummers bij u te hebben waarmee u uw Visa en bankpassen kunt blokkeren. Een overzicht van telefoonnummers om uw creditcard te blokkeren vindt u hier.

Bekijk goed uw Visa-transactieoverzicht. Mogelijk staan er onjuiste afschrijvingen op. Soms zit u ongewild vast aan een abonnement.
Na het ontvangst van het rekeningoverzicht heeft u vaak een maand of meer de tijd om een transactie ongedaan te maken. Neem hiervoor contact op met de uitgever van uw Visa-kaart.

Gebruik Verified by Visa. Dit is een extra wachtwoord speciaal voor internetbetalingen. De afgelopen jaren zijn er steeds meer initiatieven om Visa-cards veiliger te maken. Binnen enkele jaren zal de Visa waarschijnlijk net zo veilig worden als de gewone bankpas. Dit komt namelijk door de introductie van een Visa-chip.

Visa + e-mailbericht = niet doen. Visa stuurt u nooit e-mails, omdat e-mails per definitie makkelijk zijn te kraken. E-mailberichten over creditcards zijn niet te vertrouwen. Met phishing leiden criminelen u via e-mails naar nagemaakte inlogsites van uw bank of creditcardaanbieder. Ga niet in op deze e-mails en bel eventueel uw creditcardaanbieder. Installeer een virusscanner, de laatste webbrowser en zet uw firewall aan. Berichten dat u een prijs ontvangt als u uw creditcardgegevens overhandigt zijn te mooi om waar te zijn.

Lees verder op de site Veiligbankieren.nl