Ton Hermans

Creditcardvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

De Visa World Card Platinum is meer dan een creditcard. Houders van deze kaart hebben tegelijkertijd een doorlopende reisverzekering voor het hele gezin.

De doorlopende reisverzekering biedt het hele jaar wereldwijde dekking, ook voor skiën en snowboarden. Voor dekking binnen Nederland geldt als voorwaarde minimaal één betaalde overnachting. Je hoeft de reis of accommodatie niet betaald te hebben met de creditcard om een claim te kunnen indienen.

Verder kun je met de Platinum-card gebruikmaken van de medische en juridische verwijsdienst. Deze telefonische servicelijn geeft informatie over apotheken of ziekenhuizen in de buurt en over vaccinaties. De juridische verwijsdienst helpt je zo nodig aan een advocaat.

Voor het overige is deze Visacard vergelijkbaar met de Visa World Card Gold. Dat betekent dat je er overal mee kunt betalen en dat je aankopen een jaar lang verzekerd zijn. Ook kun je een beroep doen op aflevergarantie bij een internetbestelling.

Speciale voordelen

  • Complete reisverzekering inbegrepen
  • 180 reisdagen per jaar verzekerd
  • Hulplijn voor medische en juridische vragen
  • Inclusief extra card voor partner

- Onze score: 7,1

Door Redactie Creditcardvergelijking

Belangrijkste kenmerken
(per 1 juli 2023)


Prijs per jaar€ 164,95
Extra kaart€ 0,-
Bestedingslimiet€ 5.000,-
Wijze van betalenAchteraf
Gespreid betalen mogelijk?Nee
Rente bij gespreid betalen-
Kosten geld opnemen4 % (bij positief saldo 1 % tot € 1,50)
Wisselkoersopslag2,00 %
Spaarrente1,50 %
UitgeverICS
BankonafhankelijkJa
Waardering creditcard7,10

» Bezoek website


> Visa World Card Platinum aanvragenWat moet ik verder weten?

Net als voor de andere Visa World Cards heb je voor de Visa World Card Platinum een netto-inkomen nodig van minimaal 1.150 euro en mag je geen negatieve BKR-notering hebben.

De bestedingslimiet ligt tussen de 1.000 en 5.000 euro en hangt af van je inkomen.