Ton Hermans

Creditcardvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

De Visa World Card is een populaire creditcard met een paar handige extra’s. Visa is wereldwijd goed geaccepteerd en ook op internet kun je ermee terecht, bij Europese webwinkels ook zonder meerkosten.

Als extraatje heeft deze creditcard een aankoopverzekering van 180 dagen. Daarmee kun je schade claimen als een met de kaart betaalde zonnebril, telefoon of andere aankoop in die periode wordt gestolen, kapotgaat of kwijtraakt. Let op: er gelden uitzonderingen voor levensmiddelen en maatwerk.

Ook heb je met deze card recht op aflevergarantie. Dat betekent dat je internetaankoop wordt vergoed als die niet aankomt of als je een verkeerd of een beschadigd product krijgt.

Als je een buitenlandse reis met de card betaalt, kun je profiteren van enkele verzekeringsdekkingen. Geen complete reisverzekering, maar wel hulp bij repatriëring en een vergoeding bij vlucht- en bagagevertraging bijvoorbeeld.

De kaart past bij elke betaalrekening.

Speciale voordelen

  • Je hebt 21 dagen de tijd om de rekening te betalen
  • Mogelijkheid voor aankoopverzekering van een jaar (tegen meerprijs)
  • Handig bij autohuur
  • Gratis cardalert als de limiet bijna is bereikt

- Onze score: 8,4

Door Redactie Creditcardvergelijking

Belangrijkste kenmerken
(per 1 mei 2024)


Prijs per jaar€ 39,95
Extra kaart€ 17,95
Bestedingslimiet€ 5.000,- (maximaal)
Wijze van betalenAchteraf
Gespreid betalen mogelijk?Nee
Rente bij gespreid betalen-
Kosten geld opnemen4 % (bij positief saldo 1 % tot € 1,50)
Wisselkoersopslag2,00 %
Spaarrente1,50 % (vanaf € 500,- saldo)
UitgeverICS
BankonafhankelijkJa
Waardering creditcard8,40

» Bezoek website


> Vraag de Visa World Card hier aan


Wat moet ik  verder weten?

Als je al een (doorlopende) reisverzekering hebt, kunnen sommige dekkingen van de Visa World Card dubbelop zijn. Je bent dan goedkoper uit als je een creditcard kiest zonder deze dekkingen.

Je kiest zelf je bestedingslimiet tussen de 1.000 en 5.000 euro, als je inkomen het toelaat. Je moet in ieder geval een netto-inkomen van 1.150 euro aantonen en je mag geen negatieve BKR-notering hebben.