creditcardvergelijking.nl

 Voor- en nadelen van een VISAvisa logo

Wat zijn de voor- en nadelen van een Visa-kaart? Waarom zou ik nu juist een Visa aanvragen? Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste voordelen van Visa:

Voordelen Visa

  • Visa wordt als creditcard het vaakst geaccepteerd. Met een Visa kunt u veel vaker betalen dan met een gewone bankpas. Het verschil met MasterCard is klein, maar ten opzichte van American Express worden Visa-cards aanzienlijk vaker geaccepteerd.
  • Met een Visa (en MasterCard) kunt u gespreid terugbetalen. Dit is niet mogelijk met een American Express-creditcard.
  • U kunt overal geld opnemen waar het Visa-logo is te zien. Wereldwijd zijn er zeer veel van deze geldautomaten.
  • U kunt met een Visa praktisch in bijna iedere webwinkel betalen - juist ook bij buitenlandse webwinkels.
  • Betwist onjuiste betalingen en ontvang uw geld terug. De kans op succes is bij Visa vele malen groter dan bij iDeal of PayPal.


Overzicht van de belangrijkste beperkingen van Visa. Deze gelden overigens voor elk type creditcard:

Nadelen Visa

  • Met een creditcard kunt u te maken hebben met frauduleuze betalingen. Dit geldt niet alleen voor Visa-cards maar ook voor alle andere typen creditcards. Inmiddels wordt fraude steeds lastiger gemaakt door introductie van een pincode voor betalingen in winkels en van een online geheim wachtwoord "Verified by Visa". En u kunt onterechte betalingen annuleren. Daarom is het belangrijk om uw betaaloverzicht altijd goed te bekijken.
  • Als u kiest voor het gespreid terugbetalen met uw Visa dan betaalt u een relatief hoge rente, meer dan bij bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Aan de andere kant is lenen met Visa flexibeler en zitten bij andere leningen vaak verplichte verzekeringen. Als u de rekeningen altijd volledig betaalt, dan heeft u natuurlijk nooit te maken met deze leenrentes.
  • Jaarlijkse kaartbijdrage, ieder jaar betaalt u voor het hebben van een creditcard. Met een ANWB VISA betaalt u overigens pas na het eerste gebruik. Vanaf 10 euro per jaar heeft u wel bijna absolute betaalzekerheid, die u veel moeite kunt besparen. Een Visa-creditcard is zeker een waardevolle investering. Ieder jaar kunt u trouwens opzeggen.
  • Pinnen met Visa is duur. Probeer bij een geldautomaat altijd eerst uw gewone bankpas.

 


Terug naar het Visa-overzicht