Voor- en nadelen van een Visa-creditcard

Creditcards vergelijken

Waarom zou ik nou juist een Visa-creditcard aanvragen? Een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen van dit creditcardmerk.

Voordelen Visa

- Visa is internationaal het meest geaccepteerde betaalmiddel. Je kunt veel vaker afrekenen dan met een betaalpas van de bank.

- Met Visa kun je gespreid terugbetalen. Dit is niet mogelijk met een American Express-creditcard, wel ook met Mastercard.

- Wereldwijd zijn er zeer veel geschikte geldautomaten waar je geld kunt opnemen.

- De meeste webwinkels accepteren Visa. Vooral ook de buitenlandse.

- Bij een onjuiste betaling ontvang je je geld terug. De kans op succes is bij Visa vele malen groter dan bij Ideal of Paypal.


De belangrijkste beperkingen van Visa gelden voor elk type creditcard:

Nadelen Visa én andere creditcardmerken

- Contant pinnen met Visa is duur. Probeer bij een geldautomaat altijd eerst de gewone bankpas.

- Als je kiest voor gespreid terugbetalen met je Visa, dan betaal je een relatief hoge rente. Meer dan bij een persoonlijke lening. Aan de andere kant is lenen met Visa flexibeler en zitten bij andere leningen vaak verplichte verzekeringen. Als je de rekeningen altijd volledig betaalt, heb je nooit te maken met deze leenrentes.

- De jaarlijkse kaartbijdrage. Elk jaar betaal je voor het bezit van de creditcard. Maar je hebt dan wel bijna absolute betaalzekerheid, die je veel moeite kan besparen. Een Visa-creditcard is zeker een waardevolle investering. Je kunt de kaart trouwens altijd opzeggen.

Ga hier naar het overzicht van Visa-creditcards die je online kunt aanvragen.

(© Creditcardvergelijking)