Ton Hermans

Creditcardvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

De Visa World Card Gold is een handige creditcard als je ook een creditcard voor je partner wilt. Een tweede creditcard is inbegrepen in de prijs.

De maximale bestedingsruimte van de Gold-card is gelijk aan die van de Visa World Card. Je kiest een limiet tussen 1.000 en 5.000 euro. Je deelt deze limiet met de houder van de tweede card.

Bijna alles wat je met de Gold-card betaalt is een jaar lang verzekerd tegen diefstal, beschadiging en verlies. Dat kan een reden zijn om je nieuwe camera of kleding met de creditcard te betalen.

Je kunt ook betalen bij betaalautomaten die geen Visa accepteren maar wel V Pay. De creditcard functioneert dan hetzelfde als een debit-bankpas.

Verder heeft deze creditcard vergelijkbare voorzieningen als de Visa World Card, zoals een aflevergarantie en een aantal dekkingen voor op reis.

Speciale voordelen

  • Twee creditcards voor één prijs
  • Langdurige aankoopverzekering
  • Handig bij autohuur en tol betalen
  • Gratis cardalert voor op tijd de rekening betalen

Tijdelijke actie

Voor deze creditcard betaal je het eerste jaar geen 55 euro maar 36,50 euro. Deze actie geldt tot en met 31 december 2023.

- Onze score: 7,8

Door Redactie Creditcardvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Prijs per jaar€ 55,- (*)
Extra kaart€ 0,-
Bestedingslimiet€ 5.000,- (maximaal)
Wijze van betalenAchteraf
Gespreid betalen mogelijk?Nee
Rente bij gespreid betalen-
Kosten geld opnemen4 % (bij positief saldo 1 % tot € 1,50)
Wisselkoersopslag2,00 %
Spaarrente0,50 % (vanaf € 500,- saldo)
UitgeverICS
BankonafhankelijkJa
Waardering creditcard7,80

» Bezoek website


> Visa World Card Gold hier aanvragen


Wat moet ik verder weten?

Je kunt deze creditcard alleen aanvragen als je inkomen boven de 1.150 euro ligt en als je geen negatieve notering hebt bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Als je de reisdekkingen van de Visa World Card Gold ook op je reispolis verzekerd hebt, krijg je toch maar één vergoeding.

Je moet de rekening steeds in één keer betalen, uiterlijk na 21 dagen. Gespreid betalen kan niet.


* Vanaf 1 juli 2023 kost deze creditcard 57,95 euro per jaar.