Creditcards vergelijken

Ik boek mijn vakantie met Visa, heb ik dan meteen een reisverzekering?

Heb je automatisch een reisverzekering wanneer je een reis of vakantie boekt met je Visa-creditcard?

Nee, bij de meeste Visa-creditcards is dit helaas niet het geval. Tenzij dit uitdrukkelijk als kenmerk van de creditcard staat aangegeven, zoals bij de Visa World Card Platinum. Bij deze card hoeft de reis niet eens met de creditcard te zijn betaald.

Als je kiest voor een Visa-creditcard en je wilt tegelijk een reisverzekering, dan ben je dus erg beperkt in je keuze. Dit geldt trouwens niet alleen voor Visa, ook voor Mastercard.

Deze creditcards hebben vaak wel aanvullende reisdekkingen, zoals een uitkering bij ongevallen en noodhulp. Wil je ook bagage, medische kosten en annulering gedekt hebben, dan is een aparte reisverzekering nodig.

American Express biedt wel vaak reisverzekering

American Express heeft echter diverse opties als je zoekt naar een creditcard met reisverzekering. De Gold en Platinum Cards hebben zo'n verzekering bijvoorbeeld wel. 

De prijs van deze creditcards met reisverzekering is echter flink hoger dan die van andere creditcards. Het ligt dus niet voor de hand om via een creditcard te besparen op een reisverzekering. Ook moet bij American Express de reis altijd betaald zijn met de creditcard om aanspraak te kunnen maken op de dekkingen.

(© Creditcardvergelijking)