creditcardvergelijking.nl
HomeVraag Creditcard Betaling Geweigerd Hoe Kan Dat

 Mijn creditcard is geweigerd, hoe kan dat?creditcard

Soms lukt het betalen met een creditcard niet. Daar kunnen meerdere oorzaken voor zijn.

Hieronder ziet u een lijst met veelvoorkomende problemen en de oplossingen ervoor.

 • De creditcardgegevens zijn onjuist ingevuld. Controleer of u de juiste vervaldatum, validatiecode en het juiste creditcardnummer heeft gebruikt. Als u hier niet zeker van bent, bel dan uw kaartuitgever.
   
 • Uw limiet is overschreden. Erg vervelend, soms zijn er meer kosten gemaakt dan u dacht. De rekenperiode van de bestedingslimiet begint meestal rond de 25e van elke maand opnieuw, mogelijk moet u nog even wachten voordat u weer kunt uitgeven. Een oplossing in deze situatie is extra geld storten op uw creditcard. Hiermee verhoogt u de beschikbare ruimte en zo kunt u dus toch weer betalen. Het duurt meestal wel een paar dagen voordat de storting is bijgeboekt.
   
 • Storing betaalapparaat. Bij een technische storing is het slim om het gewoon nogmaals te proberen.
   
 • Er wordt fraude vermoed. Als de creditcardmaatschappij een transactie verdacht vindt, wordt deze vaak uit voorzorg geblokkeerd. U kunt dit oplossen door te bellen met uw kaartuitgever en uit te leggen wat er anders is dan gebruikelijk. U kunt dit probleem overigens voorkomen door voorafgaand aan een lange reis eerst te bellen met uw kaartuitgever. Dan hoeft u tijdens een vakantie in bijvoorbeeld Indonesië niet bang te zijn dat uw kaart plots wordt geblokkeerd omdat de creditcardmaatschappij het verdacht vindt dat de kaart daar wordt gebruikt.
   
 • De creditcard is verlopen. Controleer de vervaldatum op uw kaart. Na deze datum kunt u geen betalingen meer verrichten met uw creditcard. Als u niet automatisch een nieuwe creditcard heeft ontvangen, neem dan contact op met uw creditcarduitgever.