creditcardvergelijking.nl

 Mijn creditcard is het eerste jaar gratis, kan ik hem daarna weer opzeggen?creditcard

De creditcard die u wilt bestellen is het eerste jaar gratis. Kunt u hem na 1 jaar weer opzeggen als hij u niet bevalt?

Ja, dat kan bij iedere creditcard. Voor de Visa World Card, Mastercard Classic, Mastercard Gold en ANWB Visa (allemaal uitgegeven door ICS) geldt het volgende.

Zolang u de creditcard niet opzegt, wordt deze steeds automatisch verlengd. Het gaat dus om een contract voor onbepaalde tijd. De vervaldatum op de creditcard geldt alleen voor het pasje. U krijgt na ongeveer 3 jaar automatisch een nieuwe pas. U mag de creditcard echter op elk moment opzeggen.

Opzeggen binnen een jaar

Als u binnen 12 maanden na aanvraag opzegt, krijgt u bij de eerder genoemde creditcards naar rato uw bijdrage terug (afhankelijk van de maand van aanvraag en opzegging).

Wel kan het zijn dat u niet langer in aanmerking komt voor specifieke actievoorwaarden die bij de aanvraag golden. Misschien heeft u een welkomstgeschenk ontvangen bij de creditcard, of een korting.

U moet dus goed de actievoorwaarden controleren. Het is slim om de creditcard pas na 1 jaar op te zeggen als u het eerste jaar toch al niets hoeft te betalen.

Een creditcard besteld, maar toch spijt?

U kunt een bestelde creditcard binnen 14 kalenderdagen na de aanvraag nog annuleren. Dat is wettelijk zo geregeld. Maar dit geldt wel alleen voor aanvragen die volledig via het internet zijn ingediend. Als u er al een aankoop mee hebt gedaan, moet u de kosten daarvan betalen.

Overigens kunt u altijd navragen bij de aanbieder of u mag annuleren. De meeste creditcardaanbieders zijn schappelijk wanneer u niet van plan bent om de kaart te gaan gebruiken.