Creditcards vergelijken

Mijn creditcard is het eerste jaar gratis, kan ik hem daarna weer opzeggen?

De creditcard die je wilt bestellen is het eerste jaar gratis. Kun je hem na 1 jaar weer opzeggen als hij niet bevalt?

Ja, dat kan bij iedere creditcard. Voor de Visa World Card, Mastercard Classic, Mastercard Gold en ANWB Visa (allemaal uitgegeven door ICS) geldt het volgende.

Zolang je de creditcard niet opzegt, wordt deze steeds automatisch verlengd. Het gaat dus eigenlijk om een contract voor onbepaalde tijd dat je aangaat.

De vervaldatum op de creditcard geldt alleen voor het pasje. Je krijgt na ongeveer 3 jaar automatisch een nieuwe pas. Maar je mag de creditcard op elk moment opzeggen.

Opzeggen binnen een jaar

Als je binnen 12 maanden na aanvraag opzegt, krijg je bij de eerder genoemde creditcards de jaarbijdrage naar rato terug (afhankelijk van de maand van aanvraag en opzegging).

Wel kan het zijn dat je dan niet langer in aanmerking komt voor specifieke actievoorwaarden die bij de aanvraag golden. Misschien heb je een welkomstgeschenk ontvangen bij de creditcard, of een korting.

Je moet dus goed de actievoorwaarden controleren. Het is slim om de creditcard pas na 1 jaar op te zeggen als je het eerste jaar toch al niets hoeft te betalen.

Spijt van een bestelde creditcard?

Je kunt een bestelde creditcard binnen 14 kalenderdagen na de aanvraag nog annuleren. Dat is wettelijk zo geregeld. Maar dit geldt wel alleen voor aanvragen die volledig via het internet zijn ingediend. Als je er al een aankoop mee hebt gedaan, moet je de kosten daarvan betalen.

Overigens kun je altijd navragen bij de creditcardaanbieder of je mag annuleren. De meeste aanbieders zijn schappelijk wanneer je niet van plan bent om de kaart te gaan gebruiken.