Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken

Moet ik een wachtwoord aanvragen als ik iets via internet bestel?

Sinds enkele jaren is het mogelijk om een extra wachtwoord te gebruiken voor bestellingen op internet.

Het voordeel hiervan is dat online betalen met de creditcard zo nog veiliger wordt. Wij raden het daarom van harte aan. Maar verplicht is het gebruik ervan niet.

Verified by Visa en Mastercard Securecode

Zowel iedere Visa- als Mastercard-creditcard heeft optioneel een extra online wachtwoord. Visa noemt dit Verified by Visa. Mastercard op zijn beurt biedt Mastercard Securecode aan. Het komt allebei op hetzelfde neer. De technologie wordt voor beide ook wel 3D-secure genoemd.

Hoe kom ik aan dit online wachtwoord?

De eerste keer dat je iets online bestelt met de creditcard kun je dit wachtwoord aanvragen. Het is belangrijk dat je het wachtwoord onthoudt. Ook moet het wachtwoord niet makkelijk te raden zijn, want dan loop je het risico dat anderen gebruik gaan maken van je creditcard.

Zodra je het wachtwoord hebt aangevraagd, zal er telkens wanneer je de creditcard online gebruikt gevraagd worden naar het wachtwoord.

Wachtwoord vergeten, wat nu?

Als je het wachtwoord bent vergeten, kun je bijna nergens meer op internet met je creditcard betalen. Je kunt dan het beste contact opnemen met je creditcarduitgever.

Lees ook het artikel: Hoe werken Verified by Visa en Mastercard Securecode?