creditcardvergelijking.nl
HomeVraag Extra Wachtwoord Aanvragen Voor Als Ik Iets Via Internet Bestel

 Moet ik een wachtwoord aanvragen als ik iets via internet bestel?creditcard

Sinds enkele jaren is het mogelijk om een extra wachtwoord te gebruiken voor bestellingen op internet.

Het voordeel hiervan is dat online betalen met de creditcard zo nog veiliger wordt. Wij raden het daarom van harte aan. Maar verplicht is het gebruik ervan niet.

Verified by Visa en Mastercard Securecode

Zowel iedere Visa- als Mastercard-creditcard heeft optioneel een extra online wachtwoord. Visa noemt dit Verified by Visa. Mastercard op zijn beurt biedt Mastercard Securecode aan. Het komt allebei op hetzelfde neer. De technologie wordt voor beide ook wel 3D-secure genoemd.

Hoe kom ik aan dit online wachtwoord?

De eerste keer dat u iets online bestelt met de creditcard kunt u dit wachtwoord aanvragen. Het is belangrijk dat u het wachtwoord onthoudt. Ook moet het wachtwoord niet makkelijk te raden zijn, want dan loopt u het risico dat anderen gebruik gaan maken van uw creditcard.

Zodra u het wachtwoord heeft aangevraagd, zal er telkens wanneer u de creditcard online gebruikt gevraagd worden naar het wachtwoord.

Wachtwoord vergeten, wat nu?

Als u het wachtwoord bent vergeten, kunt u bijna nergens meer op internet met uw creditcard betalen. U kunt dan het beste contact opnemen met uw creditcarduitgever.

Lees ook het artikel: Hoe werken Verified by Visa en Mastercard Securecode?