Creditcards vergelijken

Hoe werken Visa Secure en Mastercard Securecode?

Visa Secure en Mastercard Securecode zijn gratis beveiligingscodes die met ingang van 2021 verplicht zijn als je met je creditcard een betaling doet op internet.

De algemene benaming voor deze beveiligingstechnologie van Visa en Mastercard is 3D Secure. Deze beveiliging bestaat al langer en was voorheen ook wel bekend onder de naam Verified by Visa.

Dit maakt betalen via internet extra veilig. De extra beveiligingscode blijft namelijk strikt persoonlijk en kan ook niet worden bekeken door online winkels of iemand anders.

Bevestigen in de app

Het makkelijkst is de betaling bevestigen via de app. Je hoeft dan alleen de pincode van de app te onthouden en soms zelfs dat niet. Als je kiest voor biometrie, kun je je betaling bevestigen met je vingerafdruk of met gezichtsherkenning.

Bevestigen zonder app

Gebruik je de app niet, dan heb je een wachtwoord en een sms-code nodig om je betaling te bevestigen. Je kunt je wachtwoord aanvragen in Mijn ICS. Daar kun je ook je wachtwoord wijzigen. Je moet dit doen voordat je een betaling doet. Een wachtwoord aanvragen tijdens de betaling kan niet meer.

Voordat je een onlinebetaling verricht, wordt naar dit wachtwoord gevraagd. Het is dus een extra stap in het online betaalproces. Ook moet je een sms-code invullen. Je hebt dus ook een mobiele telefoon nodig.

(© Creditcardvergelijking, laatste update: 28 december 2020)