Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken

Hoe werken Verified by Visa en Mastercard Securecode?

Verified by Visa en Mastercard Securecode zijn gratis beveiligingscodes die je optioneel kunt gebruiken bij betalingen op internet.

Traditioneel moet je apart een wachtwoord aanvragen. Krijg je een nieuwe creditcard van ICS, dan ontvang je het wachtwoord vanzelf.

De algemene benaming voor deze beveiligingstechnologie van Visa en Mastercard is 3-D Secure (ook zonder streepje geschreven). Hoe gaat dit in zijn werk?

Telkens voordat je een onlinebetaling verricht, wordt naar dit wachtwoord gevraagd. Het is dus een extra stap in het online betaalproces.

Dit maakt betalen via internet extra veilig. Het wachtwoord blijft namelijk strikt persoonlijk en kan ook niet worden bekeken door online winkels of iemand anders. Gebruik hiervan is zeker aan te raden.

Als je zo'n wachtwoord wilt aanvragen, dan kun je het best contact opnemen met je creditcarduitgever. Neem ook contact op als je problemen ondervindt met deze wachtwoordbeveiliging.

Update september 2018:

In de nieuwste versie van Verified by Visa is het wachtwoord overbodig geworden. Je ontvangt voortaan via sms een beveiligingscode die je kunt intikken tijdens je bestelling.

(© Creditcardvergelijking)