creditcardvergelijking.nl
HomeVraag Hoe Worden de Creditcard Rekeningen Betaald

 Hoe moet ik de creditcardrekening betalen?creditcard

Een creditcardmaatschappij schiet altijd uw betalingen voor. Hierdoor ontvangt u feitelijk krediet − daarom heet het ook een kredietkaart. Toch moet u de rekening uiteindelijk zelf betalen. Hoe gaat dat?

De rekening van uw creditcard kunt u op 3 manieren betalen:

1. U betaalt aan het einde van de maand volledig de opgemaakte rekening

U ontvangt rond het einde van de maand de opgemaakte verzamelrekening van al uw transacties die u in de afgelopen maand heeft verricht. De creditcardaanbieder heeft steeds voor u vooruitbetaald. Toch hoeft u geen rente hierover te betalen als u op tijd de volledige opgemaakte rekening betaalt. Hiermee heeft u dus gratis uitstel van betaling ontvangen.

Het betalen van de rekening kan op verschillende manieren: u betaalt per acceptgiro of per automatische incasso. Het voordeel van automatische incasso is dat u nooit te laat betaalt zolang het saldo op uw tegenrekening voldoende is.

2. U kiest voor gespreid terugbetalen

Een andere optie is om de rekening niet volledig maar slechts gedeeltelijk terug te betalen. U betaalt dan wel rente. De rente wordt berekend over het saldo dat is voorgeschoten. U ontvangt dan (normaliter) geen gratis uitstel van betaling meer.

Zodra u betaalt, leent u dus feitelijk geld tegen een rente. Deze rente ligt meestal rond het wettelijk maximum van 15% per jaar. U kunt overigens alleen lenen als u een kredietovereenkomst heeft afgesloten, tijdens de aanvraag van uw creditcard of daarna. Dit zou u eerst moeten controleren.

Het is mogelijk om de wijze van terugbetalen te wijzigen. Als u eerst steeds gespreid betaalt, heeft u de optie om toch weer volledig terug te gaan betalen.

3. U betaalt vooruit

Als u een prepaidcard heeft, dan betaalt u altijd vooruit. Dit betekent dat u eerst geld moeten overmaken naar uw creditcard, voordat u betalingen kunt verrichten.

Andere creditcards bieden ook (beperkt) de mogelijkheid om vooruit te betalen. U kunt extra geld overmaken naar uw creditcardrekeningnummer. Hiermee verhoogt u de bestedingsruimte (uw limiet plus saldo). Heeft u een limiet van 1.500 euro en wilt u een reis boeken van 500 euro, dan kunt u deze betalen door eerst 500 euro over te boeken naar de rekening van uw creditcard.

Aan het einde van de maand wordt de rekening vereffend. Heeft u geld over, dan blijft dit bij sommige creditcards staan (Visa- en Mastercardkaarten van International Card Services). Bij de meeste andere creditcards wordt het positieve saldo automatisch teruggeboekt.