Creditcards vergelijken

In welke landen wordt American Express aanvaard?

Over het algemeen geldt: als je naast een American Express-kaart ook een Visa- of Mastercard hebt, dan kun je wereldwijd overal goed terecht. Ook in bijvoorbeeld Afrika. 

Ga je naar een gebied met redelijk wat toeristen, dan zul je al snel met een creditcard kunnen betalen. Zeker wanneer je twee verschillende creditcards bij je hebt.

Hoe vind ik de acceptatie per land?

Helaas is er geen officieel lijstje beschikbaar met alle landen waar je een American Express-creditcard kunt gebruiken. Wel heeft American Express een handige zoekfunctie waarmee je geldautomaten (ATM's) kunt vinden in elk land, ook Nederland. 

Daarnaast is veel onofficiële informatie te vinden op internet. Bekijk bijvoorbeeld de site worldtravelguide.net.

Op deze website kun je over de meeste landen uitgebreide reisinformatie vinden. Bekijk de betaalmogelijkheden per land door te zoeken op Money & duty free. Bij elke landbeschrijving zie je staan of er ATM's beschikbaar zijn en in hoeverre je er kunt betalen met een creditcard, en met welke.

Controleer het reisadvies

Check wel altijd even of er geen negatief reisadvies geldt voor het gebied waar je naartoe gaat. Controleer dit op de website van Buitenlandse Zaken.

(© Creditcardvergelijking)