alttext
creditcardvergelijking.nl
creditcard

In welke landen wordt American Express aanvaard?

Over het algemeen geldt: als u naast een American Express-kaart ook een Visa- of Mastercard heeft, dan kunt u wereldwijd overal redelijk terecht, ook in bijvoorbeeld Afrika. 

Gaat u naar een gebied met redelijk wat toeristen, dan zult u al snel met een creditcard kunnen betalen. Zeker wanneer u twee verschillende creditcards bij u hebt.

Hoe vind ik de acceptatie per land?

Helaas is er geen officieel lijstje beschikbaar met alle landen waar u een American Express-creditcard kunt gebruiken. Wel heeft American Express een handige zoekfunctie waarmee u geldautomaten (ATM's) kunt vinden in elk land, ook Nederland. 

Daarnaast is veel onofficiële informatie te vinden op internet. Bekijk bijvoorbeeld de site worldtravelguide.net.

Op deze website kunt u over de meeste landen uitgebreide reisinformatie vinden. Bekijk de betaalmogelijkheden per land door te zoeken op Money & duty free. Bij elke landbeschrijving ziet u staan of er ATM's beschikbaar zijn en in hoeverre u er kunt betalen met een creditcard, en met welke.

Controleer het reisadvies

Check wel altijd even of er geen negatief reisadvies geldt voor het gebied waar u naartoe gaat. Controleer dit op de website van Buitenlandse Zaken.