Creditcards vergelijken

Kan ik met een creditcard betalen aan een particulier in het buitenland?

Is het ook mogelijk om met een creditcard aan een particulier rekeningnummer in het buitenland te betalen?

Ja dat kan, maar alleen via een omweg, een extra tussenstap. Het is niet mogelijk om rechtstreeks geld over te maken van een creditcard naar een willekeurige andere privérekening in binnen- of buitenland.

Er zijn verschillende manieren hoe je dit met een tussenstap kunt doen:

- Gebruik een geldverzenddienst.

Bekende voorbeelden hiervan zijn Western Union en Skrill. Bij deze diensten betaal je met je creditcard. De ontvanger kan dan gebruikmaken van de moneytransferdienst. Deze diensten zijn wereldwijd beschikbaar. De ontvanger hoeft niet eens een bankrekening te hebben.

Western Union brengt voor het overschrijven naar een andere bankrekening 1,90 euro in rekening. Moet de ontvanger het geld contant kunnen ophalen, dan zijn de kosten 20 euro. Skrill is gratis voor internationale overschrijvingen, maar kost 2% van de transactie bij een overschrijving in eigen land. Vergelijk de kosten dus goed.

- Gebruik een internetportemonnee.

Het bekendste voorbeeld is Paypal. Zowel jijzelf als de ontvanger moet gebruikmaken van deze dienst. De betaling gebeurt via het e-mailadres van de ontvanger. Paypal is in de meeste landen te koppelen aan een bankrekening. Het werkt alleen als de ontvanger internet heeft en een dergelijke dienst kan gebruiken.

Geld overmaken in euro's naar een privérekening in de eurozone is gratis met Paypal. Betalingen buiten de eurozone kosten 2 tot 5 euro.

(© Creditcardvergelijking)