Creditcards vergelijken

Kan ik met een creditcard geld opnemen in binnen- en buitenland?

Ja, in principe kun je met iedere creditcard van Visa, Mastercard of American Express overal geld pinnen.

In het buitenland is de kans dat je geld kunt opnemen zelfs veel groter met een creditcard dan met een gewone bankpas. Op de meeste pinautomaten staan symbolen weergegeven van Visa of Mastercard. Dan weet je zeker dat je hier geld kunt pinnen.

Hoge kosten bij geld opnemen met creditcard

Let wel op de kosten van geld opnemen met een creditcard. Vaak is dit veel duurder dan wanneer je geld opneemt met een bankpas. Met een creditcard betaal je meestal een percentage van het opnamebedrag (1 tot 4%), terwijl bij een bankpas doorgaans een eenmalig bedrag wordt gerekend.

Daar kunnen nog kosten voor gebruik van de lokale geldautomaat bij komen. Of hier sprake van is, verschilt per bank, land en automaat.

Het is dus ook niet slim om één grote geldopname te doen met een creditcard. Met heel veel contant geld over straat lopen is sowieso niet veilig.

Geen kosten bij normale betaling

Nog beter is het om in het buitenland zo veel mogelijk met een bankpas of creditcard te betalen. Hierdoor hoef je minder vaak geld te pinnen, waardoor je ook minder kosten maakt. Je kunt dan ook met minder geld over straat.

Geldautomaat zoeken

Ben je in het buitenland op zoek naar een geldautomaat die geschikt is voor jouw creditcardmerk? Je vindt deze eenvoudig met de zogenaamde ATM-locators van Visa, Mastercard en American Express. ATM betekent geldautomaat.

ATM-locators kun je meestal downloaden via de app van je creditcard. Maar ze zijn ook op internet te vinden (Engelstalig):

Visa ATM geldautomaat vinden
Mastercard geldatomaat vinden
American Express geldautomaat vinden

(© Creditcardvergelijking)