Creditcards vergelijken

Kan ik met spoed een creditcard aanvragen?

Wat is de snelste manier om een creditcard aan te vragen?

Kies altijd voor een aanvraag die volledig of bijna volledig via het internet verloopt. Je hebt de creditcard dan meestal het snelst in huis.

Bij International Card Services, marktleider in Nederland en uitgever van zowel Visa als Mastercard, gaat het aanvragen, het controleren van je gegevens en het kiezen van je pincode volledig via internet. Alleen voor de activatie ontvang je nog een brief met instructies. Dit is uit veiligheidsoogpunt.

Een creditcard met spoed aanvragen

Normaal gesproken duurt een creditcardaanvraag 14 dagen, en helaas soms nog aanzienlijk langer. Je kunt na de ingediende aanvraag bellen met je creditcardaanbieder en aangeven dat er sprake is van spoed. Hij kan de procedure dan versnellen.

Reken toch op minimaal 7 dagen. De procedure bestaat namelijk uit een flink aantal stappen. Zo moeten jouw gegevens worden getoetst en de creditcard moet worden bedrukt met je naam. Bovendien moet de brief met uitleg over de activatie worden verzonden.

Binnen een paar dagen kan niet

Vaak krijgen wij de vraag of het mogelijk is om binnen enkele dagen een creditcard te krijgen. Dat kan helaas niet. Regel je creditcard - en je financiën in het algemeen - dus net als je paspoort eerder dan een paar dagen voor vertrek.

(© Creditcardvergelijking)