creditcardvergelijking.nl

 Met welke creditcard kan ik goedkoop geld opnemen?creditcard

Geld pinnen met een creditcard is nooit voordelig. Het is nagenoeg altijd goedkoper om gewoon met een bankpasje cash op te nemen.

Pinnen met een creditcard is eigenlijk alleen geschikt voor noodsituaties.

Als we kijken naar de kosten, dan rekenen ING en de Rabobank relatief weinig voor pinnen met de creditcard: er geldt een vast bedrag van enkele euro's. Bij de meeste creditcards wordt een percentage van tussen de 1 en 4% gerekend. Dat tikt vooral aan bij grote bedragen.

Voor de bekende creditcards van International Card Services (Mastercard Classic, Visa World Card, ANWB Visa) is het slim om een positief saldo aan te houden op de creditcard. De opnamekosten liggen in dat geval lager.

Bij normale transactie geen extra kosten

Bij een gewone creditcardtransactie heeft u niet te maken met extra kosten. Deze gelden alleen bij de opname via een geldautomaat.

Geld opnemen bij een bankbalie is duur

Helemaal duur is uw creditcard meenemen naar een bankloket om daar geld af te halen. Vrijwel alle creditcards rekenen hiervoor minimaal 3% aan transactiekosten.

Extra opnamekosten buiten de eurozone

Wanneer u geld opneemt in andere valuta krijgt u te maken met extra valutakosten, oftewel de wisselkoersopslag. Deze ligt vaak rond de 2%. De opslag is bij bankpassen meestal lager.

Samengevat: een creditcard gebruiken om er geld mee op te nemen is alleen slim in noodgevallen, als het niet anders kan.