Creditcards vergelijken

Welke prepaid creditcard is geschikt voor Google Play?

In Nederland kun je binnen Google Play betalen met prepaid creditcards van Mastercard en Visa.

Helaas accepteert Google geen virtuele creditcards, eigenlijk het beste betaalmiddel voor een kleine en eenmalige online aankoop.

Het voordeel van een virtuele creditcard is dat deze relatief goedkoop is voor kleine bedragen. Ook geeft hij je maximale controle over de hoogte van je uitgaven.

Kleine online betalingen, toch een groot risico

Bij het online aankopen van spelletjes heb je vaak een creditcardnummer nodig. Het gaat hier meestal om heel kleine bedragen van slechts een paar euro.

Er zit wel een zeker risico aan het gebruik van een creditcard in een appstore.

Je moet je creditcard eerst toevoegen als betaalmogelijkheid aan de Play Store. Dat kun je eenvoudig doen binnen je Google-account, bijvoorbeeld tijdens je eerste aankoop. Zodra je dat hebt gedaan, is iedere volgende aankoop slechts met één druk op de knop gebeurd.

Dat is niet zo'n veilig idee. Wat als je kinderen hiervan gebruik gaan maken of als je de tablet of telefoon kwijtraakt?

Een virtuele creditcard is in zo'n situatie dus ideaal, omdat het een soort tijdelijk creditcardnummer is. Helaas staat Google het gebruik van zo'n virtuele creditcard (nog) niet toe. Bekijk hier alle betaalmethoden van Google Play.

Lees ook: Kan ik apps kopen zonder creditcard?