creditcardvergelijking.nl

 Wat is een creditcard?wat is een creditcard

Een creditcard is een universeel betaalmiddel waarmee u achteraf betaalt.

Dit is meteen het belangrijkste verschil met een bankpas, waarbij het geld altijd direct van uw rekening wordt gehaald. In feite heeft u met een creditcard een lening van uw creditcardaanbieder, die het geld voor u voorschiet.

Een creditcard biedt de mogelijkheid tot gespreid terugbetalen. Rond het einde van de maand maakt uw creditcardaanbieder een overzicht van alle betalingen die u heeft verricht met de creditcard, en stuurt hij u de rekening.

U hebt dan de mogelijkheid om de rekening in haar geheel te betalen zonder extra rentekosten. Zo heeft u dus in feite een renteloze lening gekregen. U kunt er ook voor kiezen om het terugbetalen nog verder uit te stellen. Dan betaalt u wel rente.

Belangrijk in het buitenland en op internet

Een creditcard is vrijwel overal te gebruiken, niet alleen in Nederland maar ook in de VS of bijvoorbeeld in Azië of Afrika.

In Nederland kunt u met de meeste bankpassen makkelijk overal pinnen en geld opnemen. In heel veel andere landen kan dit echer niet. In de VS kunt u op heel veel plekken niet terecht met een gewone bankpas. Ook op internet is het heel vaak alleen mogelijk om met een creditcard te betalen.

Veilig en verzekerd

Veel creditcards bieden daarnaast extra veiligheid. Als u iets koopt in een webwinkel en uw bestelling wordt niet aan u thuisbezorgd, dan staat u met een creditcardbetaling relatief sterk. U kunt namelijk onterechte betalingen in het maandelijkse creditcardoverzicht terug laten draaien. Dat is bij gewone bankbetalingen veel lastiger.

Kortingen en spaaracties

Creditcards bieden tot slot ook vaak interessante extra voordelen. Dit verschilt sterk per creditcard. Zo zijn er creditcards waarmee u punten spaart, telkens wanneer u de kaart gebruikt. Daarnaast zijn er vaak kortingsacties en gratis lidmaatschappen.

De belangrijkste voor- en nadelen van het gebruik van een creditcard hebben we hier voor u op een rij gezet.


Naar de homepage