Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken

Navigatie

Vragen over creditcards

Over American Express

Creditcards vergelijken

American Express is zowel een creditcarduitgever als creditcardnetwerk. Visa en Mastercard geven zelf nooit creditcards uit, dit laten ze over aan bijvoorbeeld de Rabobank of de ING Bank. American Express geeft wel rechtstreeks creditcards uit.


Enkele belangrijke verschillen met Visa en Mastercard:

- American Express-creditcards zijn chargecards. Je moet je creditcardrekeningen altijd volledig voldoen. Flexibel betalen is niet mogelijk.

- Je spaart punten bij iedere euro die je met de kaart uitgeeft.

- American Express heeft een strenge toelating. Je moet jaarlijks minimaal 18.000 euro verdienen voor de eenvoudigste kaartvariant, maar voor de luxere kaarten gelden veel hogere inkomenseisen. Voor een reguliere Visa of Mastercard hoef je meestal niet meer te verdienen dan 25.000 euro.

- De jaarlijkse kosten zijn aanzienlijk hoger.

- American Express wordt relatief weinig geaccepteerd.

Geschiedenis van American Express

American Express is eerder van start gegaan dan Visa en Mastercard. Het begon aan het einde van de 19e eeuw met het wereldwijd uitgeven van travellerscheques. In reactie op de lancering van Diners Club, dat de eerste creditcards uitgaf, startte American Express in 1950 met creditcards uitgeven.

Traditioneel heeft American Express zich altijd meer gericht op de rijkere consumenten. Ook vraagt het een relatief hoge vergoeding aan de winkelier.

Zo kan American Express zijn klanten weer belonen met het sparen van punten. Aan de andere kant is het hierdoor voor veel winkeliers minder aantrekkelijk om American Express-cards te accepteren in vergelijking met Visa en Mastercard.

(© Creditcardvergelijking)