Creditcards vergelijken

American Express start aanbieden gespreid terugbetalen

(Update 2017: American Express biedt de dienst Payselector niet langer aan. De inhoud van dit artikel is daarom verouderd. Bekijk hier een actueel overzicht van creditcards met lage leenrente.

American Express biedt vanaf nu de mogelijkheid om je betalingen gespreid terug te betalen. De creditcardmaatschappij breekt hiermee met haar traditie als aanbieder van chargecards.

American Express biedt klanten de mogelijkheid om via de dienst Payselector betalingen te spreiden. Het is niets anders dan de optie terugbetalen zoals dit bij vrijwel elke andere creditcard in Nederland al mogelijk is.

Overigens kiest maar zo'n 15% van de bestaande creditcardhouders voor deze optie. Ongetwijfeld is het negatieve image van hoge rentes bij lenen via de creditcard hiervan een oorzaak. Op dit punt biedt American Express met een rente 12,5% per jaar nog een redelijke rente. De meeste andere creditcards zitten tegen het wettelijke maximum van 15% rente per jaar. De rentes bij andere vormen van krediet liggen flink lager.

American Express: van chargecard naar creditcard

American Express is bekend geworden als aanbieder van de chargecard: een creditcard die geen mogelijkheid biedt om gespreid terug te betalen. Je krijgt wel gratis uitstel van betalingen tot aan de ontvangst van de maandelijkse rekening.

Eigenlijk is dit hoe bijna alle creditcardhouders in Nederland hun creditcard gebruiken. Ruim 85% betaalt namelijk zijn rekeningen steeds volledig terug. Hierdoor betaal je nooit rente over je openstaande betalingen.

American Express ook voor de gewone comsument?

American Express lijkt zich steeds meer te willen storten in het aanbieden van krediet. Ook in de Verenigde Staten blijkt het bedrijf relatief te groeien in kredieten. Het is opvallend, aangezien de kredietcrisis nog steeds volop woedt. Volgens bloomberg.com lijkt het bedrijf zich echter vooral meer op de gemiddelde consument te gaan richten.

American Express heeft onlangs in de VS een nieuwe creditcard gelanceerd zonder kaartbijdrage en met 0% leenrente in het introductiejaar. Of een dergelijk product ook naar Nederland komt, is nog even afwachten.

(© Creditcardvergelijking, maart 2014; bronnen: Bloomberg, American Express Payselector)