creditcardvergelijking.nl
HomeBlog American Express Start Aanbieden Gespreid Terugbetalen

 American Express start aanbieden gespreid terugbetalenAmerican Express
American Express biedt vanaf nu de mogelijkheid om uw betaling gespreid terug te betalen en breekt hiermee met zijn traditie als aanbieder van charge cards

American Express Pay selector voor uw krediet

American Express biedt klanten de mogelijkheid om via de dienst Payselector betalingen te spreiden. Het is niets anders dan de optie terug betalen zoals dit bij eigenlijk elke andere creditcard in Nederland al mogelijk is. Overigens kiest maar zo'n 15% van de bestaande creditcardhouders voor deze optie. Ongetwijfeld is het negatieve image van hoge rentes bij lenen via de creditcard hiervan een oorzaak. Op dit punt biedt American Express met een rente 12,5% per jaar nog een redelijke rente. De meeste andere creditcards zitten tegen het wettelijke maximum van 15% rente per jaar. De rente bij andere vormen van krediet liggen overigens nog altijd flink lager.

American Express van charge card naar creditcard

American Express is bekend geworden als aanbieder van de "charge card": een creditcard die geen mogelijkheid biedt om gespreid terug te betalen. U krijgt daarbij dan wel gratis uitstel van betalingen tot aan het ontvangst van de maandelijkse rekening. Eigenlijk is dit hoe bijna alle creditcardhouders in Nederland hun creditcard gebruiken. Ruim 85% betaalt namelijk zijn rekeningen steeds volledig terug. Hierdoor betaalt u nooit rente over uw openstaande betalingen.

American Express: ook voor de gewone consument

American Express lijkt zich steeds meer storten in het aanbieden van krediet. Ook in de Verenigde Staten blijkt het bedrijf relatief te groeien in kredieten. Het is opvallend, aangezien de kredietcrisis nog steeds volop woedt. Volgens bloomberg.com lijkt het bedrijf zich echter vooral meer op de gemiddelde consument te gaan richten. American Express heeft onlangs in de VS een nieuwe creditcard gelanceerd zonder kaartbijdrage en met een 0% rente in het introductiejaar. Of een dergelijk product ook naar Nederland komt is nog even afwachten.


bronnen:

bloomberg
American Express pay selector