creditcardvergelijking.nl
Home Lage Rente Creditcards
catPic

Vergelijk de creditcards waarmee u het voordeligst kunt lenen. Alleen van belang als u rekeningen gespreid wilt terugbetalen.

Creditcards met lage leenrente

american express flying blue gold card
Flying Blue American Express Gold Card: vliegtickets betaalt u kosteloos in 3 termijnen terug. Met Payselector kunt u ook normale betalingen spreiden, na een halfjaar kaartbezit.

Actie: jaar lang gratis + 10.000 mijlen

leenrente: 
10,5%
service: 
****
prijs: 
€170
limiet: 
geen
ing platinumcard
ING Platinumcard: let op, alleen voor klanten van de ING Bank. Voordeligste ING-creditcard om te lenen in Nederland. Royale maandelijkse limiet.
leenrente: 
12,4% - 13,9%
service: 
****
prijs: 
€48,00
limiet: 
€20.000
ing creditcard
ING Creditcard: alleen voor klanten van ING. Lage kosten en leenrente? Dan is deze creditcard interessant. Hij heeft een standaard hoge bestedingslimiet.
leenrente: 
12,4% - 13,9%
service: 
***
prijs: 
€17,40
limiet: 
€1.000 - €5.000

Wanneer betaal ik rente?

Het werkt zo: u boekt een hotel en aan het eind van de maand ontvangt u een rekening van uw creditcardaanbieder. U kunt dan kiezen uit twee mogelijkheden:

1. U betaalt de volledige rekening en bent daarom geen rente verschuldigd
2. U kiest voor flexibel terugbetalen en u betaalt rente over de hoogte van het uitstaande saldo.
 

Hoe werkt gespreid betalen?

U kunt met een creditcard zelf bepalen op welk moment u uw uitgaven wilt terugbetalen. U kunt de ene maand de helft betalen en een andere maand maar 5%. Vaak is er wel een minimum van 2 tot 5% vereist dat u moet terugbetalen.

U bent dus bijna volledig vrij in het bepalen van de betalingstermijnen. Vergelijk het maar met extra bestedingsruimte, net zoals u rood kunt staan op uw betaalrekening.
 

Zijn er voorwaarden voor flexibel betalen?

Ja, u dient elke maand een minimumbedrag (meestal 2 tot 5% of minimaal 25 euro) van het openstaande saldo af te lossen. De meeste creditcards bieden deze mogelijkheid van gespreid betalen. Wel moet u vaak eerst een kredietovereenkomst tekenen voordat u gespreid kunt terugbetalen.
 

Kom ik in aanmerking?

Dat bepaalt uiteindelijk de creditcarduitgevende instantie. Zij bepaalt of u voldoende kredietwaardig bent.

Als u bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) genoteerde geldproblemen hebt, komt u niet in aanmerking. Ook moet u voldoende maandelijkse netto-inkomsten hebben. Bij veel Visa- en Mastercards is dat 1.150 euro, na aftrek van woonlasten.

Rekenvoorbeeld

 
Kredietlimiet Rente (per maand) Eff. rente (per jaar)* Totale looptijd Totale kosten van het krediet
€500 1,16% 14,9% 12 maanden €574,50

(*): De effectieve rente op jaarbasis is een prijsaanduiding voor het krediet