creditcardvergelijking.nl
Home Lage Rente Creditcards
catPic
Vergelijk de creditcards waarmee u het voordeligst kunt lenen. Alleen van belang als u rekeningen gespreid wilt terugbetalen.

Creditcards met lage leenrente

american express flying blue gold card
Flying Blue American Express Gold Card: vliegtickets betaalt u kosteloos in 3 termijnen terug. Normale betalingen kunt u niet spreiden.

Actie: 1e jaar 75 euro + 20.000 mijlen

service: 
****
prijs: 
€ 170,-
limiet: 
-
debetrente: 
-
ing creditcard
ING Creditcard: alleen voor klanten van ING. Lage kosten en leenrente? Dan is deze creditcard interessant. De standaardlimiet is wel laag.
service: 
***
prijs: 
€ 17,40
limiet: 
€ 5.000,-
debetrente: 
12,40 %
ing platinumcard
ING Platinumcard: let op, alleen voor klanten van de ING Bank. Voordeligste ING-creditcard om te lenen in Nederland. Royale maandelijkse limiet.
service: 
****
prijs: 
€ 48,-
limiet: 
€ 20.000,-
debetrente: 
12,40 %

Wanneer betaal ik rente?

Het werkt zo: u boekt een hotel en aan het eind van de maand ontvangt u een rekening van uw creditcardaanbieder. U kunt dan kiezen uit twee mogelijkheden:

1. U betaalt de volledige rekening en bent daarom geen rente verschuldigd
2. U kiest voor flexibel terugbetalen en u betaalt rente over de hoogte van het uitstaande saldo.
 

Hoe werkt gespreid betalen?

U kunt met een creditcard zelf bepalen op welk moment u uw uitgaven wilt terugbetalen. U kunt de ene maand de helft betalen en een andere maand maar 5%. Vaak is er wel een minimum van 2 tot 5% vereist dat u moet terugbetalen.

U bent dus bijna volledig vrij in het bepalen van de betalingstermijnen. Vergelijk het maar met extra bestedingsruimte, net zoals u rood kunt staan op uw betaalrekening.
 

Zijn er voorwaarden voor flexibel betalen?

Ja, u dient elke maand een minimumbedrag (meestal 2 tot 5% of minimaal 25 euro) van het openstaande saldo af te lossen. De meeste creditcards bieden deze mogelijkheid van gespreid betalen. Wel moet u vaak eerst een kredietovereenkomst tekenen voordat u gespreid kunt terugbetalen.
 

Kom ik in aanmerking?

Dat bepaalt uiteindelijk de creditcarduitgevende instantie. Zij bepaalt of u voldoende kredietwaardig bent.

Als u bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) genoteerde geldproblemen hebt, komt u niet in aanmerking. Ook moet u voldoende maandelijkse netto-inkomsten hebben. Bij veel Visa- en Mastercards is dat 1.150 euro, na aftrek van woonlasten.

Rekenvoorbeeld

 
KredietlimietRente (per maand)Eff. rente (per jaar)*Totale looptijdTotale kosten van het krediet
€5001,16%14,9%12 maanden€574,50

(*): De effectieve rente op jaarbasis is een prijsaanduiding voor het krediet