Creditcards vergelijken

Contactloos betalen met je Mastercard op een Garmin-smartwatch

Heb je een Mastercard van ICS én een smartwatch van Garmin, dan kun je vanaf nu ook contactloze creditcardbetalingen doen met je horloge.

Garmin is vooral bekend van navigatiesystemen, maar het maakt ook een heel aantal smartwatches. Speciaal voor deze horloges is de nieuwe betaaldienst Garmin Pay gelanceerd. Dit is een digitale portemonnee die voortaan standaard op elke nieuwe smartwatch van de Amerikaanse gps-gigant zit.

Mastercard van ICS op je horloge

Het is ook mogelijk om een Mastercard-creditcard van ICS te koppelen aan Garmin Pay. Dat doe je eenmalig via de Garmin Connect-app, die je moet downloaden op je smartphone. Hiermee maak je een digitale versie aan van je Mastercard, die vervolgens in je horloge terechtkomt.

Daarna kun je contactloos betalen met je Mastercard door je horloge dicht tegen een betaalterminal aan te houden. Je moet wel eerst de knop aan de zijkant van het horloge 2 seconden lang indrukken. Pas dan verschijnt de wallet op het schermpje, waar je kort op moet tikken.

Contactloos betalen is vooral handig in cafés en op tank- en treinstations, maar het werkt ook voor een kleine boodschap in de supermarkt, tot 25 euro.

Is betalen met de smartwatch veilig?

Doe je het horloge af, dan werkt Garmin Pay niet. Ook is elk Garmin-horloge beveiligd met een pincode, die je iedere 24 uur moet invoeren. Mocht er alsnog misbruik worden gemaakt van de betaalfunctie op je horloge, dan is ook nog de gewone fraudebescherming van ICS van toepassing.

Garmin Pay zit op tien smartwatches van Garmin, waaronder de Vivoactive 3. Bekende Mastercard-creditcards van ICS zijn de Mastercard Classic en de Mastercard Gold. Garmin Pay werkt niet met Visa-cards van ICS en ook niet met creditcards van American Express.

Een voorbeeldfilmpje van een betaling vind je hier.

(door Ton Hermans, Creditcardvergelijking, 28 november 2018; illustratie: ICS)
 

Lees ook: Hoe betaal ik met de creditcard op de Apple Watch?