Creditcards vergelijken

Creditcard in je sieraden

Na de onthulling van de betaalhandschoenen en -speldjes op de Winterspelen toont Visa dat we binnen niet al te lange tijd ook kunnen betalen met de sieraden die we dragen.

Contactloos betalen hoeft niet per se met een plastic pasje of een smartphone te gebeuren. Ook in mooie sieraden kan moderne betaaltechnologie worden verwerkt, zo laat Visa zien.

Op het Mobile World Congress in Barcelona, een jaarlijkse hoogmis voor techneuten, onthult de creditcardreus deze week dat het een test gaat doen in Griekenland.

Griekse burgers zijn de eerste Europeanen die armbanden en ringen kunnen kopen waarin een betaalchip zit verwerkt. Een Griek die een zakje M&M's koopt, hoeft zijn hand dan maar over de betaalterminal bij de kassa te bewegen om de transactie te voltooien.

Visa werkt hiervoor samen met de National Bank of Greece, dat al zijn terminals hierop aanpast. De sieraden worden geleverd door twee bijouxmerken: Folli Follie en Links of London.

Kwart van de Europeanen geïnteresseerd

Visa is altijd bijzonder vaag over de technische uitleg en precieze toepassingen van dit soort snufjes. Zo is het niet duidelijk of de armbanden en ringen herlaadbaar zijn of niet. Ook is niet bekend wat de sieraden kosten.

Visa lijkt meer gefocust op zijn concurrentiestrijd met Mastercard, dat deze week liet weten dat een op de vier Europeanen belangstelling heeft voor betalen met wearables.

In Spanje doet Visa overigens een vergelijkbare test met horloges van het merk Garmin. Op beide projecten volgt "later dit jaar" een volledige lancering, zo belooft de creditcardgigant.

(door Ton Hermans, Creditcardvergelijking, 28 februari 2018)