Creditcards vergelijken

Geld opnemen met ING-creditcard wordt duurder

Heb je een creditcard van de ING, of wil je er een aanvragen, let er dan op dat contant geld opnemen met de kaart duurder wordt vanaf 1 januari 2018.

Als je nu euro's opneemt bij een geldautomaat met de ING Creditcard, Platinumcard of Businesscard kost je dat altijd 4,50 euro, ongeacht het bedrag. Dat is al prijzig, maar redelijk vergelijkbaar met creditcards van andere banken.

Minimaal €4,50

Vanaf 1 januari is het bedrag wél relevant. ING rekent vanaf dat moment 2% van het gepinde bedrag, met een minimum van 4,50.

Neem je bijvoorbeeld 300 euro op met de creditcard, dan gaat je dat 6 euro kosten – 1,50 euro meer dan voorheen. Voor bedragen onder 225 euro verandert er niets, dat blijft 4,50 euro.

Daarnaast gaat de wisselkoersopslag bij ING-creditcards omhoog van 1,75 naar 2%. Neem je contanten op in een andere munt dan de euro, dan heb je vanaf 1 januari dus ook hogere kosten voor het omrekenen. Deze kosten komen boven op het cashopnametarief.

Liever met de pinpas

Contant geld opnemen met een creditcard is alleen aan te raden in noodsituaties, wanneer het niet mogelijk is met de pinpas.

Denk je toch te zijn aangewezen zijn op de creditcard voor cashopnames? Bekijk dan hier de prijsverschillen en goedkoopste opties.

Tip: schrijf eerst zelf geld over naar je creditcard als je een exemplaar hebt van ICS (zoals de World Card). Met een positief saldo op je kaart is contant pinnen aanzienlijk goedkoper.

(door Ton Hermans, Creditcardvergelijking, 21 december 2017)

 

Lees ook: Met welke creditcard is cash pinnen het goedkoopst?