Creditcards vergelijken

Pas op voor mail over verlopen creditcard

Kijk uit voor een mail waarin ICS je vraagt om je creditcard op te sturen. Dat is een valstrik.

In de mail staat dat je huidige creditcard verouderd is en dat je deze op moet sturen naar een recyclepunt. Na vrijdag 27 november is de kaart niet meer te gebruiken. Ook moet je een nieuwe, veiligere 'RSA-creditcard' met logo voor contactloos betalen aanvragen door op een link te klikken.

Doe je dat niet, dan wordt er 24,99 euro afgeschreven van je rekening. De onderwerpregel van de mail is: Uw card verloopt binnenkort!

Klik niet op de link

Dat recyclepunt wordt echter beheerd door een boevenbende. Het gaat hier dus om een phishingmail: criminelen hengelen naar je persoonlijke financiële gegevens. Klik dus zeker niet op de link.

De mail is vrij goed nagemaakt. Hij lijkt inderdaad op een bericht van International Card Services, de grootste creditcarduitgever van Nederland. En ja, ICS kan wel eens vragen om je oude creditcard op te sturen. Maar dan in stukjes, kapotgeknipt. Dat staat er in deze mail niet bij.

Verder herken je valse mails nog altijd aan taalfouten, al worden ze op dat punt veel beter. De moderne zakkenrollers hier hebben het steeds over de logo in plaats van het logo.

(door Ton Hermans, 25 november 2015)

Lees ook: Hoe kan ik veilig mijn creditcardgegevens overhandigen?