creditcardvergelijking.nl

 Hoe overhandig ik veilig mijn creditcardgegevens?creditcard

Veilig uw creditcardgegevens doorgeven? Lees waar u rekening mee moet houden in de volgende situaties.

Het gaat er vooral om hoe u de gegevens overhandigt:

Als u in een restaurant uw creditcard afgeeft aan de ober, dan kan hij al de gegevens op uw creditcard noteren. De pincode uiteraard niet. U kunt de kaart gerust overhandigen, zolang u natuurlijk blijft opletten en uw gezonde verstand gebruikt. Bedenk: wat heeft de tegenpartij te verliezen bij fraude? Normaliter heeft een bedrijf heel veel te verliezen, een onbekende persoon minder.

Verstuur NOOIT uw gegevens via e-mail. E-mailberichten kunnen namelijk zonder meer worden bekeken door criminelen wereldwijd, die niets te verliezen hebben. Als een bedrijf of organisatie hierom vraagt, doe het dan niet. U bent namelijk mogelijk verantwoordelijk bij fraude door derden, zij niet. Wilt u zakendoen met een bedrijf dat zich niet inspant voor een veilige betaalwijze?

Veilig betalen op het internet is prima mogelijk. U moet echter alleen betalingen verrichten op pagina's die beveiligd zijn (https, geldig beveiligingscertificaat). Dus niet via e-mail of op een onbeveiligde pagina.

Betalen via de telefoon kan ook. Telefoongesprekken zijn niet eenvoudig af te luisteren, maar toch moet u voorzichtig zijn. U moet zeker weten wie er zich aan de andere kant van de lijn bevindt. Als u twijfelt: doe het niet. Het vissen naar gegevens via de telefoon komt helaas soms voor.

U heeft zelf de verantwoordelijkheid om per maand te kijken of er onterechte afschrijvingen op het maandoverzicht van uw creditcard staan. U kunt deze betwisten. Vaak is dit gewoon ongedaan te maken als u hiervoor binnen niet al te lange tijd contact opneemt met uw creditcardaanbieder.

Tip: gebruik Verified by Visa en Mastercard Securecode. Dit zijn extra wachtwoorden die u kunt gebruiken voor betalen op internet. Hierdoor is de betaling nog veiliger. Deze wachtwoorden zijn in principe nooit door derden in te zien en blijven strikt persoonlijk. Het is dus zeker een aanrader om hier gebruik van te maken.

Lees hier meer over Verified by Visa en Mastercard Securecode.