creditcardvergelijking.nl

 Primera start verkoop prepaid Visaprepaid creditcard
Primera is de eerste winkelketen die de prepaid Visa van 3V Card in de schappen heeft liggen.

Prepaid Visa, een nieuw fenomeen

Wie wel eens in een Amerika in een supermarkt is geweest, heeft wellicht al eens prepaid creditcards zien liggen. Dergelijke prepaid creditcards zijn bedoeld om als cadeau aan te bieden, en functioneren hiermee als een soort universele cadeaubon.
Het is voor het eerst dat een prepaid Visacard nu ook in Nederland in de winkel te koop is.

Prepaid Visa, een succes?

Volgens een woordvoerder van Primera zijn de eerste verkopen van de prepaid creditcard bemoedigend. Wellicht dat de opkomst van de online entertainmentindustrie hierin een rol speelt. De veelal Amerikaanse bedrijven vereisen bijna altijd het gebruik van een creditcard voor het aanschaffen van een spelletje, applicatie of muziek. Toch is het de vraag of in Nederland de prepaid creditcard ooit net zo groot wordt als in de VS. In Nederland accepteren veel winkels nog steeds geen creditcards, en Nederlanders maken zelf ook maar weinig gebruik van hun creditcard.

Prepaid creditcard, de valkuilen

De prepaid creditcard lijkt zijn tijd mee te hebben, nu de schuldencrisis nog steeds niet is afgelopen. Toch is het de vraag of een prepaid creditcard nu echt het juiste product hiervoor is. Het nadeel van prepaid creditcards zijn de hoge kosten en de beperkte bruikbaarheid. Lang niet overal worden prepaid creditcards geaccepteerd, waar wel gewone creditcards te gebruiken zijn. Zie ook: Overzicht van alle voordelen en nadelen van prepaid creditcards.

Bron: creditcard aanvragen