Creditcards vergelijken

Primera start verkoop prepaid Visa

(Opmerking bij dit artikel: de prepaid Visa van 3V Card is niet langer verkrijgbaar. Een vergelijkbaar alternatief is de Prepaid Visa World Card van ICS. Deze kun je aanvragen via creditcardvergelijking.nl.)

Primera is de eerste winkelketen die de prepaid Visa van 3V Card in de schappen heeft liggen.

Wie wel eens in een Amerika in een supermarkt is geweest, heeft misschien al eens prepaid creditcards zien liggen. Dergelijke creditcards zijn bedoeld als cadeau. Ze functioneren als een soort universele cadeaubon.

Het is voor het eerst dat een prepaid Visacard nu ook in Nederland in de winkel te koop is.

Prepaid Visa: een succes?

Volgens een woordvoerder van Primera zijn de eerste verkopen van de prepaid creditcard bemoedigend. Wellicht dat de opkomst van de online entertainmentindustrie hierin een rol speelt. De veelal Amerikaanse bedrijven vereisen bijna altijd een creditcard voor het aanschaffen van een spelletje, app of muziek.

Toch is het de vraag of de prepaid creditcard in Nederland ooit net zo groot wordt als in de VS. In Nederland accepteren sommige winkels nog steeds geen creditcards, en Nederlanders maken zelf ook maar weinig gebruik van hun creditcard.

Prepaid creditcard: de valkuilen

De prepaid creditcard lijkt zijn tijd mee te hebben, nu de schuldencrisis nog steeds niet is afgelopen. Toch is het de vraag of een prepaid creditcard nu echt het juiste product hiervoor is. Het nadeel van prepaid creditcards zijn de hoge kosten en de beperkte bruikbaarheid. Lang niet overal worden prepaid creditcards geaccepteerd, waar gewone creditcards wel te gebruiken zijn.

Lees ook:
Prepaid creditcards vaak duur in gebruik
Politie grijpt 3V-oplichter

Meer creditcardnieuws (overzicht)