Creditcards vergelijken

Proef: in- en uitchecken met de creditcard in de trein

Inchecken met de creditcard in de trein wordt binnen niet al te lange tijd mogelijk. Begin 2019 start een proef tussen Den Haag en Leiden.

ICS, de grootste creditcarduitgever van Nederland, gaat de komende maanden een proef doen met de creditcard in de trein. Op het traject tussen Leiden en Den Haag kunnen treinreizigers tussen 19 januari en 19 juli contactloos in- en uitchecken met hun creditcard. Net zoals je dit met een ov-chipkaart doet.

De creditcard waarmee je de trein ingaat, moet wel een exemplaar van uitgever ICS zijn. Bijvoorbeeld de Visa World Card, de Mastercard Classic of de Mastercard Gold. Ook de creditcards van ABN Amro, SNS, ASN Bank en de ANWB worden verstrekt door ICS en zijn geschikt, evenals enkele zakelijke creditcards van deze uitgever.

Creditcards van American Express, de Rabobank en ING werken niet. Tot slot moet er op de ICS-creditcard een logo voor contactloos betalen staan.

Wil je meedoen, meld je dan aan

Meedoen aan deze proef kan alleen als je je er vooraf voor aanmeldt. Dit moet vóór 6 februari gebeuren via de website van Translink, de maker van de ov-chipkaart.

Met de creditcard betaal je het normale tarief, je krijgt geen korting. Ook werkt de kaart alleen in de 2e klas. De proef geldt ook voor wie in- of uitstapt op station Holland Spoor. 

Voordelen van de creditcard in de trein

Het voordeel van reizen met de creditcard is dat je de ov-chipkaart niet meer hoeft op te laden en ook geen losse kaartjes hoeft te kopen. Ook worden je betalingen aan het eind van de maand in één keer afgeschreven van je bankrekening. Heb je een prepaidcard van ICS, dan zul je deze wel moeten opladen.

Wie zich opgeeft voor de proef, verdient er een gratis NS-dagretour mee. Aanmelden kan hier.

(door Ton Hermans, Creditcardvergelijking, 15 januari 2019)

Lees ook:

Inchecken in NS-trein kan voortaan ook met de creditcard