Creditcards vergelijken

Rabobank heeft eerste creditcard met Apple Pay

Ton Hermans

19/11/2020

De creditcard van de Rabobank is de eerste in Nederland die geschikt is voor betalingen met Apple Pay.

De bank is momenteel bezig met vervanging van al zijn bestaande creditcards. De nieuwe kaart die klanten ontvangen is uitgerust met Apple Pay.

Wel moet de betaalfunctie eerst geactiveerd worden via de mobiele app, voordat je deze kunt gebruiken. Je koppelt de creditcard daarmee aan je iPhone of Apple Watch. Als Raboklant heb je de nieuwste versie van de app nodig. Deze kun je altijd zelf updaten.

Heb je de functie geactiveerd, dan kun je met je iPhone of smartwatch betalen in winkels die Apple Pay als betaalmogelijkheid aanbieden. Je uitgaven komen dan op de creditcardrekening, die je aan het eind van de maand betaalt. Aankopen bevestig je met Touch ID (vingerafdruk) of Face ID (gezichtsherkenning), afhankelijk van welke mogelijkheid je toestel heeft.

Eerder dan ICS, ABN Amro en ING

Rabobank is hiermee eerder dan ABN Amro en ING wat betreft creditcards. De bank steekt zelfs ook ICS, de grootste creditcarduitgever van Nederland, de loef af. Onlinebank Bunq biedt Apple Pay al langer aan op zijn Travel Card. Maar dat is feitelijk een debitcard, geen creditcard.

Rabobank geeft twee verschillende creditcards uit: De Rabocard (Mastercard) en de Rabo Goldcard (Visa). Apple Pay is voor beide beschikbaar.

(door Ton Hermans, Creditcardvergelijking, 19 november 2020; Foto: Rabobank)


Update december 2020: Ook alle creditcards van American Express zijn uitgerust met Apple Pay.

 

Lees ook:

Rabobank vervangt creditcards van alle klanten