Creditcards vergelijken

Rabocard voortaan in basispakket Rabobank

De Rabocard is vanaf 1 april inbegrepen bij de bekendste betaalrekening van de Rabobank, het Rabo Basispakket.

Wie deze betaalrekening heeft, kan de creditcard voortaan kosteloos krijgen. Dat is wel op eigen verzoek, standaard wordt de kaart niet meegeleverd.

Het Rabo Basispakket is hierdoor 3,60 euro duurder geworden. Het kost voortaan 31,20 euro per jaar, of je nu een creditcard neemt of niet.

Niet bruikbaar bij andere bank

De Rabocard is een gewone Mastercard waarmee je wereldwijd vrijwel overal kunt betalen. Maar er kleven ook nadelen aan. Zo kun je hem nooit gebruiken bij een niet-Raborekening. De bestedingslimiet is met 1.000 euro redelijk beperkt. Die limiet kan wel worden verhoogd.

De Rabocard zat al standaard in het Rabo Totaalpakket. Voor klanten met deze uitgebreide rekening worden de kaarteigenschappen ruimer. Alleen wie een Rabo Directpakket heeft (puur online, geen papier), moet nog betalen voor een creditcard. Evenals jongeren tot 34 jaar met een gratis studentenrekening.

Basecard verdwijnt

De Rabocard vervangt overigens de Basecard van de Rabobank. Wie deze oude creditcard heeft, kan hem nog gebruiken tot aan de vervaldatum. Dan wordt automatisch een Rabocard toegestuurd.

(door Ton Hermans, 20 januari 2016)

Lees meer over de Rabocard.