Ton Hermans

Creditcardvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

American Express Corporate Card Gold is geschikt voor bedrijven met een omzet van meer dan 1 miljoen euro. Deze luxe kaart blinkt vooral uit in verzekeringen.

De basiskenmerken van de Gold-kaart zijn gelijk aan die van de gewone American Express Corporate Card. Een belangrijk verschil is dat kaarthouders er tot 1.400 euro contant geld mee kunnen ophalen per week. 

Verder is er meer verzekerd en zijn de verzekerde bedragen hoger.

Verzekeringen

Een met de creditcard betaalde zakenreis geeft recht op een dekking van 500.000 euro bij een reisongeval met het ov. Medische hulp en vergoeding van een (vervroegde) terugreis zijn gedekt tot 200.000 euro.

Reisongemakken, zoals vertragingen en beschadigde of gestolen bagage, zijn tot 1.500 euro verzekerd als de vlucht met de creditcard is betaald. Bagage en persoonlijke spullen zijn per reis tot 5.000 euro verzekerd.

De Gold-kaart heeft als extraatje nog een annuleringsverzekering met een dekking tot 4.500 euro en een autohuurverzekering tot maximaal 75.000 euro.

Wat kost het?

De jaarbijdrage is 125 euro. De prijs wordt aangepast aan het aantal kaarten dat je bestelt.

Speciale voordelen

  • Uitgebreide verzekeringen
  • Makkelijk online beheer
  • Hoge verzekerde bedragen
  • €1.400 cash per week opnemen
  • Goede klantenservice

- Onze score: 6,9

Door Redactie Creditcardvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Prijs per jaar€ 125,-
Extra kaart€ 125,-
Bestedingslimiet-
Wijze van betalenAchteraf
Gespreid betalen mogelijk?Nee
Rente bij gespreid betalen-
Kosten geld opnemen3,80 % (min. € 4,50)
Wisselkoersopslag2,50 %
Spaarrente0,00 %
UitgeverAmerican Express
BankonafhankelijkJa
Waardering creditcard6,90

» Bezoek website


> Vraag de American Express Corporate Gold hier aanWat moet ik verder weten?

Het bedrijf dat de kaart aanvraagt moet minimaal twee jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De bedrijfsomzet moet 1 miljoen euro of meer bedragen.

Verschillen met American Express Corporate Card

De gewone Corporate Card kent geen annuleringsverzekering en geen dekking voor medische kosten. De verzekerde bedragen van de overige verzekeringen zijn lager, behalve die van de bagageverzekering.

Verder kun je met een gewone Corporate Card maximaal 700 euro per week aan contant geld ophalen. De Corporate Card kost 60 euro per jaar.