Ton Hermans

Creditcardvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Bedrijven met een omzet van meer dan 1 miljoen euro kunnen gebruikmaken van de Corporate Card van American Express. Bij het aanvragen van meer creditcards kan een lagere jaarbijdrage gelden.

De Corporate Card is geschikt voor alle uitgaven van een bedrijf, ook voor bijvoorbeeld computers, software en kantoorartikelen.

Een voordeel is dat je tot 50 dagen uitstel van betaling hebt. Ook biedt American Express informatie op basis van de gedane inkopen, bijvoorbeeld de uitgaven per leverancier en ongewone uitgaven met de kaart.

Als het bedrijf erin toestemt, kunnen kaarthouders maximaal 700 euro per week contant geld ophalen opnemen, wereldwijd.

Verzekeringen

Bij de kaart hoort onder andere een ongevallenverzekering van 350.000 euro voor met de kaart betaalde zakenreizen. Ook ben je met de kaart tot 1.050 euro verzekerd tegen vertragingsongemakken en verloren bagage bij met de kaart betaalde vluchten.

Ten slotte zijn bagage en persoonlijke eigendommen op zakenreis verzekerd voor maximaal 5.000 euro per reis.

Door uitgaven te doen met de kaart, kun je ook punten sparen die zijn in te wisselen voor een hotelovernachting of vlucht. Deelname aan het spaarprogramma kost 25 euro per jaar.

Speciale voordelen

  • Extra verzekeringen
  • Wereldwijd snel een vervangende kaart
  • Goede klantenservice
  • Managementinformatie op basis van aankopen
  • Gebruiksvriendelijk online beheer

- Onze score: 6,7

Door Redactie Creditcardvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Prijs per jaar€ 60,-
Extra kaart€ 60,-
Bestedingslimiet-
Wijze van betalenAchteraf
Gespreid betalen mogelijk?Nee
Rente bij gespreid betalen-
Kosten geld opnemen3,80 % (min. € 4,50)
Wisselkoersopslag2,50 %
Spaarrente0,00 %
UitgeverAmerican Express
BankonafhankelijkJa
Waardering creditcard6,70

» Bezoek website


> Vraag de American Express Corporate Card hier aanWat moet ik verder weten?

Het bedrijf moet een omzet hebben van minstens 1 miljoen euro en twee jaar of langer ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel.

Verschillen met American Express Corporate Card Gold

Met de Gold-versie kunnen kaarthouders maximaal 1.400 euro per week aan contant geld ophalen. Ook heeft de Gold-variant uitgebreidere verzekeringen, onder andere voor medische hulp en annulering. Hij kost 125 euro per jaar.