creditcardvergelijking.nl

 Hoe veilig is een creditcard?creditcard

Creditcards zijn een relatief veilig betaalmiddel. Tegenwoordig zijn ze even veilig als een gewone bankpas. Verlies kunt u wel beter meteen melden.

Beperkt eigen risico bij verlies
Raakt u een creditcard kwijt, dan heeft u te maken met een eigen risico wanneer er misbruik van wordt gemaakt. Boven dat eigenrisicobedrag betaalt u niets. Bij de meeste creditcards is dat eigen risico vrij laag of zelfs nihil.

Om uw aansprakelijkheid te beperken moet u het kaartverlies direct melden bij uw creditcardaanbieder. Elke aanbieder is overal ter wereld 24 uur per dag bereikbaar voor zo'n melding.

Misbruik meestal vergoed
Zodra een creditcard is geblokkeerd, loopt u geen enkel risico meer. Veel creditcardaanbieders vergoeden ook misbruik dat is gemaakt voordat u de kaart liet blokkeren. De creditcards op creditcardvergelijking.nl vergoeden vrijwel allemaal vanaf een klein eigen risico.

Ook volgens de Consumentenbond voldoen de creditcards op deze website allemaal aan de minimaal vereiste veiligheid. Alleen de creditcards uitgeven door Lasercards zijn volgens de Consumentenbond onvoldoende veilig. Deze worden mede daarom niet nadrukkelijk op deze website vermeld.

Veiliger met chip en pincode
Creditcards zijn even veilig als een gewone bankpas. Er zit tegenwoordig namelijk een chip in de creditcard. Voor betalen met de chip gebruikt u dan altijd de pincode van de creditcard.

In sommige landen is het gebruik van de pincode verplicht, bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. U zult de pincode van de creditcard dus moeten onthouden. Bij de aanvraag kunt u deze bijna altijd zelf kiezen.

Uw aankopen zijn verzekerd
De meeste creditcards bieden u aanvullende verzekeringen bij uw betalingen. Een aankoopverzekering garandeert dat u niet hoeft te betalen voor bestellingen die onderweg ontvreemd worden of beschadigd arriveren.


Naar de homepage