creditcardvergelijking.nl

 Visa, MasterCard of American Express?mastercard, amex of visa

Visa, MasterCard en American Express zijn de meest gebruikte creditcards in Nederland. Wat zijn de verschillen?

Visa en MasterCard: allebei wereldwijd geaccepteerd

Visa ging als creditcardnetwerk eerder van gestart dan MasterCard. Het loopt ook nog altijd wat voor in acceptatie van de kaart. Maar in het algemeen is er geen duidelijk verschil tussen Visa en MasterCard.

Met een Visa-card heeft u een iets grotere kans om ergens te kunnen betalen. Dat merkt u vooral in gebieden met relatief weinig toeristen en in landen met minder ontwikkelde financiële dienstverlening, zoals in het midden van Afrika. 

MasterCard wordt meestal uitgegeven door banken. Vaak zijn deze creditcards dan ook gebonden aan een rekening van de uitgevende bank. U kunt de MasterCard in dat geval niet 'meenemen' als u van bank wilt verwisselen. Toch zijn lang niet alle MasterCards gebonden aan een specifieke bank.

American Express: beperkte aanvaarding

Veel (web)winkels accepteren geen American Express-creditcards, in Nederland maar ook in veel andere landen. De kaarten van American Express kennen bovendien een relatief hoge houdersbijdrage.

Maar American Express heeft enkele voordelen. De service is relatief goed. Ook is het mogelijk om per besteding awardpunten te sparen. Die kunt u inwisselen voor geschenken, of bijvoorbeeld vliegreizen. Een ander voordeel is dat American Express-creditcards geen uitgavenlimiet hebben.

Overige creditcards: alleen bruikbaar in bepaalde regio's

Naast Visa, MasterCard en American Express zijn er nog enkele andere creditcardnetwerken, zoals Diners Club, JCB en Discover card.

Het grootste verschil met deze aanbieders is dat ze vooral regionaal georiënteerd zijn. Creditcards van dergelijke netwerken kunnen buiten hun eigen regio beperkt worden gebruikt. In Nederland is er bijvoorbeeld de Comfort Card. Hiermee kunt u buiten Nederland bijna nergens betalen.

Let ook op verschillen binnen Visa

Visa-cards kunnen onderling sterk verschillen. Zo is er een groot verschil tussen bijvoorbeeld de ANWB Visa Card en de World Card Gold, terwijl dit allebei Visa-cards zijn. Hetzelfde geldt voor MasterCards.


Naar de homepage