Ton Hermans

Creditcardvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Op vakantie geeft de ANWB Silver Card een extra veilig gevoel, onder andere door de mogelijkheid om noodgeld aan te vragen.

Raak je op vakantie je portemonnee inclusief creditcard kwijt, dan kun je met de Silver Card altijd telefonisch tot €1.000 contant geld aanvragen. Als je de huur van een auto met de creditcard betaalt, bedraagt het eigen risico bij schade maximaal €750.

Verlengde aankoopverzekering

Gunstig is ook de aankoopverzekering. Daarmee is bijna iedere aanschaf die je met de creditcard doet automatisch 270 dagen verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging.

Openstaande bedragen kun je binnen 21 dagen kosteloos terugbetalen. Doe je dat niet, dan moet je een boete betalen van 2% van het openstaande bedrag. 

De openstaande bedragen en je betalingen zijn van dag tot dag online te volgen op Mijn Card Online en in de ANWB Creditcard App. Je kunt ook geld storten op de creditcard. 

Speciale voordelen

  • Wereldwijd geaccepteerd
  • Aankoopverzekering van 270 dagen
  • Aflevergarantie bij webwinkelen
  • €1.000 noodgeld op vakantie
  • Eigen risico autohuur afgedekt tot €750

- Onze score: 7,4

Door Redactie Creditcardvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Prijs per jaar€ 34,95
Extra kaart€ 14,95
Bestedingslimiet€ 5.000,- (maximaal)
Wijze van betalenAchteraf
Gespreid betalen mogelijk?Nee
Rente bij gespreid betalen-
Kosten geld opnemen4 % (bij positief saldo 1 % tot € 1,50)
Wisselkoersopslag2,00 %
Spaarrente1,50 % (vanaf € 500,- saldo)
UitgeverICS/ANWB
BankonafhankelijkJa
Waardering creditcard7,40

» Bezoek website


> Vraag de ANWB Visa Silver Card hier aan


 

Andere ANWB-creditcards

Om een ANWB-creditcard te kunnen aanschaffen en gebruiken, moet je lid zijn van de ANWB à €17 per jaar. Ook moet je netto maandinkomen minimaal €1.150 bedragen.

De goedkoopste variant is de ANWB Visa Card (€24,95). Deze heeft een kortere aankoopverzekering en geen mogelijkheid voor noodgeld op reis.

De ANWB Visa Gold Card (€46,95) heeft alle voordelen van de Silver Card, maar dan met een langere aankoopverzekering.