creditcardvergelijking.nl

 Over Visavisa logo

Hoe kom ik aan een Visa-card?

U kunt gewoon via het Visa-card overzicht op deze site een Visa-creditcard kiezen en aanvragen. Visa geeft in Nederland niet zelf creditcards uit. Dat gebeurt altijd via een Nederlandse creditcardaanbieder.

In ons land worden de meeste Visa-cards uitgegeven door International Card Services. Daarnaast zijn Lasercards en Rabobank aanbieders van Visa-creditcards.

De voorwaarden van de creditcard zijn sterk afhankelijk van de aanbieder. Bekijk en vergelijk dus kritisch alle creditcardaanbiedingen die u tegenkomt!

Werkt elke Visa-creditcard hetzelfde?

Ja, alle Visa-cards zijn volledig hetzelfde in gebruik. De Visa-card is een wereldwijd betaalmiddel: in bijna alle landen is het Visa-logo op winkels en op webwinkels te zien. Er zijn in de wereld ruim 230 miljoen Visa-cards in circulatie. En dit aantal neemt nog steeds verder toe. In Europa wordt er per jaar 800 miljard euro betaald met de Visa-creditcard.

Wat doet de Visa-organisatie?

De taak van Visa is verzorging van een dekkend netwerk voor Visa-kaarthouders. Visa zorgt ervoor dat er zo veel mogelijk winkeliers zijn die de Visa-card accepteren. Visa biedt dus de betaalinfrastructuur, maar geeft zelf geen Visa-cards uit.

Wat is de organisatie achter Visa?

Visa Europa is een coöperatieve organisatie die verantwoordelijk is voor de uitgifte van de Visa-creditcards in Europa. De leden van Visa Europa zijn de banken die de Visa-card uitgeven in de verschillende Europese landen. Visa Europa is verantwoordelijk voor het betaalnetwerk van Visa en probeert daar zo veel mogelijk (web)winkels op aan te sluiten.

Visa Europa is een organisatie zonder winstoogmerk en staat los van Visa Inc, dat beursgenoot is en is gezeteld in San Francisco in de Verenigde Staten. Visa is gedecentraliseerd in regio's, wat de toegang tot lokale culturen en markten aanzienlijk heeft vereenvoudigd. Daardoor heeft het gebruik van het Visa-netwerk een enorme vlucht genomen.

De geschiedenis van Visa

De Visa-creditcard is gelanceerd in 1976. De Visa-card komt voort uit de eerder uitgegeven BankAmercard door de Bank of America.

Het woord Visa is verzonnen door de oprichter van het bedrijf, Dee Hock. Hij dacht dat het woord makkelijk herkend zou worden in verschillende talen in zoveel landen. Hij zag hier direct al het belang van universele acceptatie. Dit is van meet af aan altijd het belangrijke handelsmerk van Visa geweest: "wereldwijd de meest geaccepteerde creditcard".

Visa heeft niet in elk land altijd de naam Visa gehad. Zo was Visa in Frankrijk bekend onder de benaming Carte Bleue.

De term Visa wordt ook wel aangeduid als acroniem van VISA International Service Association, naar de organisatie achter de Visa-creditcard.


Terug naar het Visa-overzicht