Ton Hermans

Creditcardvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

De World Card Business is de zakelijke versie van de bekendste en meest gebruikte Visa-creditcard.

De World Card Business is geschikt voor individuele ondernemers en voor grotere bedrijven die ook voor hun personeel zakelijke Visa-betaalkaarten zoeken. Vanaf zes exemplaren zakt de jaarbijdrage.

Deze creditcard geeft ondernemers veel keuzemogelijkheden. Zo mag je kiezen of je de betaling automatisch laat afschrijven of dat je deze zelf betaalt op een dag die goed uitkomt. Ook de pincode kies je zelf.

Je mag gratis gebruikmaken van een handige tool die je zakelijke uitgaven in kaart brengt en analyseert. Hierbij is het mogelijk om je bonnetjes te scannen.

Verder ben je verzekerd tegen de kosten van reisongemakken. Wil je een doorlopende reisverzekering, kies dan de Visa World Card Business Gold (review).

Limiet per kaarthouder

Per kaarthouder kun je een bestedingslimiet vastleggen. Verder kunnen medewerkers een app gebruiken die ze naar keuze in het Engels of in het Nederlands kunnen instellen.

Speciale voordelen

  • Veel maatwerk mogelijk
  • Alle transacties in real time te volgen
  • Past bij je bestaande zakelijke rekening
  • 180 dagen aankoopverzekering
  • Ook verkrijgbaar voor starters

- Onze score: 8,6

Door Redactie Creditcardvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Prijs per jaar€ 42,-
Extra kaart€ 42,-
Bestedingslimiet- (op aanvraag)
Wijze van betalenAchteraf
Gespreid betalen mogelijk?Nee
Rente bij gespreid betalen-
Kosten geld opnemen4 % (min. € 4,50), bij positief saldo 1 % (max. € 1,50)
Wisselkoersopslag2,50 %
Spaarrente0,00 %
UitgeverICS
BankonafhankelijkJa
KaarttypeVisa
Waardering creditcard8,60

» Bezoek website


> Vraag hier de World Card Business aanHeeft deze creditcard een belangrijk nadeel?

Gespreid betalen van de maandelijkse rekening is nooit mogelijk. Dat geldt voor alle zakelijke creditcards in Nederland.

Voor wie is deze creditcard toegankelijk?

In Nederland gevestigde bedrijven met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel kunnen de creditcard aanvragen. Starters die nog geen 2 jaar staan ingeschreven kunnen de kaart aanvragen zonder dat ze jaarcijfers hoeven te overleggen. Zij krijgen een bedrijfslimiet van €500.

Wat moet ik verder weten?

Bestel je meer dan vijf kaarten, dan is de jaarlijkse bijdrage 37 euro per extra kaart in plaats van 42 euro. Bij meer dan 25 kaarten wordt het 32 euro per extra kaart.