Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken
Creditcards vergelijken

Geld overmaken naar de creditcard van iemand anders, kan dat?

Geld overmaken naar een creditcard van iemand anders kan nooit rechtstreeks.

Je kunt niet zomaar geld overschrijven naar een creditcard die niet van jezelf is. Een creditcard is gebonden aan één persoon.

Visa werkt wel aan technologie waarmee dat in de toekomst wel kan. Dit gaat Visa Direct heten.

Alleen bedrijven kunnen nu betalingen met creditcards ontvangen, en uitsluitend als zij aan strikte voorwaarden voldoen. Dit is gedaan voor je veiligheid.

Indirect geld overmaken

Je kunt via je creditcard wel indirect geld overmaken naar de rekening van iemand anders. Dit kan op verschillende manieren:

- Via Paypal. Je stuurt geld naar een Paypalrekening van iemand anders. Dit gaat relatief makkelijk. Het nadeel is dat de ontvanger ook Paypal moet hebben, net als jij. Daarnaast is het gebruik van Paypal in sommige landen nog beperkt.

- Via een bankoverschrijving. Buiten de EU gelden wel vaak hoge vaste kosten. Bij hogere bedragen nemen de kosten procentueel af.

- Via een moneytransfer. Deze betaalmethode is vooral handig als de ontvanger geen bankrekening heeft. Bekende aanbieders van moneytransfers zijn Moneybookers en Western Union. Dit zijn een soort geldkoeriers die het geld naar vrijwel elk land kunnen sturen. De hoge variabele kosten hiervan vormen echter een nadeel.

(© Creditcardvergelijking)