creditcardvergelijking.nl
HomeVraag Geld Overmaken Naar de Creditcard Van Iemand Anders Kan Dat

 Geld overmaken naar de creditcard van iemand anders, kan dat?creditcard

Geld overmaken naar een creditcard van iemand anders kan nooit rechtstreeks.

U kunt niet zomaar geld overschrijven naar een creditcard die niet van uzelf is. Een creditcard is gebonden aan een persoon. Alleen bedrijven kunnen betalingen met creditcards ontvangen, en uitsluitend als zij voldoen aan strikte voorwaarden. Dit is gedaan voor uw veiligheid.

U kunt via uw creditcard wel indirect geld overmaken naar de rekening van iemand anders. Dit kan op de verschillende manieren:

  • Via Paypal. U kunt geld sturen naar een Paypalrekening van iemand anders. Dit gaat relatief makkelijk. Het nadeel is dat de ontvanger ook Paypal moet hebben, net als u. Daarnaast is het gebruik van Paypal in sommige landen wat beperkt.
  • Via bankoverschrijving. Buiten de EU gelden wel vaak hoge vaste kosten. Bij hogere bedragen nemen de kosten procentueel af.
  • Via een moneytransfer, zoals van Moneybookers of Western Union. Dit zijn een soort geldkoeriers, waarbij het geld naar vrijwel elk land kan worden verstuurd. De hoge variabele kosten vormen echter een nadeel. Deze betaalmethode is vooral handig als de ontvanger geen bankrekening heeft.